Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Türkiye Çapında Bir Etkinlik

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Türkiye Çapında Bir Etkinlik

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Türkiye Çapında Bir  Etkinlik

2. Liderlik Akademisi etkinliği  oda ve borsa yöneticilerini,meclis üyelerini ve  akademik camiayı bir araya getiren Türkiye’de ki tek etkinlik olma özelliğini taşımaktadır.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle 3-5 Ekim 2019 tarihlerinde Ulu Resort Hotel/Mersin'de "II. Liderlik Akademisi" gerçekleştirilecektir.

2.Liderlik Akademisin amacı iş dünyasının sahadaki temsilcileri ile teorik bilginin aktarımını üstlenen akademisyenlerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyim aktarımı ile etkileşimin gerçekleştiği doğrultuda atılmış ülkemizin en önemli Üniversite-Sanayi İşbirliği adımlarından birini oluşturmaktadır.

2. Liderlik Akademisinin katılımlar ise  TOBB üyesi Oda ve Borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterleri ,Akreditasyon Sorumluları, Genç/Kadın Girişimci Kurulları, Akademisyenler, Öğretmenler ve Okul Yöneticileri,Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri,Girişimciler ve Girişimci Adayları,İşletme Sahipleri ve Yöneticiler,Liderlik ve Yönetim alanına ilgi duyan tüm katılımcılar yer alacaktır.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Nurettin Kaynar “Liderlik Akademisi, iş dünyasının sahadaki temsilcileri ile teorik bilginin aktarımını üstlenen akademisyenlerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyim aktarımı ile etkileşimin gerçekleştiği bilgi şölenidir ve bu doğrultuda atılmış ülkemizin en önemli Üniversite-Sanayi İşbirliği adımlarından birini oluşturmaktadır.

2018 yılında, KKTC Başbakanı Sayın Tufan Erhürman'ın ve TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle ilkini gerçekleştirdiğimiz I. Liderlik Akademisi; 50 farklı kurum/kuruluş, 27 Oda ve Borsa, 310 katılımcı ile 15 Konferans ve Seminer, 20 Çağrılı Konuşmacı ve 11 tebliğ sunumu başarıyla tamamlanmıştır. Etkinlik kapsamında Oda ve Borsalar arasında işbirliği protokolleri imzalanmış, iş insanları arasında çeşitli ticari anlaşmaların ve işbirliklerinin önü açılmış ve akademik bilgi ile iş dünyasının tecrübesi bir araya getirilmiştir. Etkinlik sonrası oluşturulan Çalıştay Sonuç Bildirgesi ise TOBB'a bağlı tüm oda ve borsalara ulaştırılmıştır.

3-5 Ekim 2019 tarihinde daha geniş katılım ve daha kapsamlı eğitim/etkileşim programlarıyla düzenleyeceğimiz II.  Liderlik Akademisi'nde; liderliğin ilham veren gücüne ve insanları etkileme becerisine odaklanan çeşitli eğitim-öğretim etkinlikleri, seminerler, akademik oturumlar, paneller, B2B görüşmeler, firma tanıtımları ve liderlik konulu atölye çalışmalarıyla 3 gün boyunca tüm katılımcıların beşeri ve sosyal sermayelerine katkı yapmaları hedeflenmektedir.

Buna ek olarak, TOBB'a bağlı Oda ve Borsalarda görevli Akreditasyon Sorumlularının "İyi Uygulama Örnekleri" ile MEB'e bağlı okullarda görev yapan Öğretmen/Okul Yöneticilerinin "Eğitimde Liderlik Uygulamaları" konulu sunumlarının kurumlararası bilgi ve tecrübe paylaşımı kapsamında olumlu etki yaratılacağı öngörülmektedir.

Ayrıca, Liderlik ve Yönetim konulu özgün ve bilimsel çalışmalarıyla Akademisyenlerin etkinliğe katılımları hedeflenmekte ve etkinlik kapsamında sunulacak akademik çalışmalar ile üniversite-sanayi buluşmasının gerçek anlamda ortaya çıkması planlanmaktadır. Etkinliğe kabul edilen ve sunulan bildiriler, editörlü kitaplarda “Kitap Bölümü” olarak veya ulusal/uluslararası akademik dergilerde "Araştırma Makalesi" olarak yayımlanacaktır. Etkinlikte sunulan bildiriler arasından Bilim Kurulu’nca belirlenecek olan çalışmaya En İyi Bildiri Ödülü takdim edilmesi planlanmaktadır.

Liderlik ve Yönetim kavramları çerçevesinde son gelişmeleri paylaşmak, tartışmak ve literatüre katkı sağlamak için siz değerli katılımcıları 3-5 Ekim 2019 tarihlerinde etkinliğimize bekliyoruz.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36