Silifke’de İlk Öğretim Haftası Kutlaması

Silifke’de İlk Öğretim Haftası Kutlaması

Silifke’de İlk Öğretim Haftası Kutlaması

Tüm Türkiye de kutlanan İlk Öğretim Haftası Silifke kaymakamlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Etkinliğe Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç, İlçe  Milli Eğitim Müdürü  Şerafettin Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Sezer,İlçe Jandarma  Karakol Komutanı Bülent Keskinsoy, öğretmenler ve daire amirleri katıldı.

 Etkinlik kapsamında  İlçe  Milli Eğitim Müdürü  Şerafettin Çiftçi Atatürk anıtın Çelenklerini sundu. Atayurt Orta okulunda devam eden etkinlikte öğretmen ve öğrenciler şiirlerini okudular. Atayurt Orta Okulunun gitar dinletisinin ardından özel eğitim öğrencilerinin folklor gösterileri ve Silifke Belediyesi Halk Oyunları Grubu gösterilerini yaptılar.

 İlçe  Milli Eğitim Müdürü  Şerafettin Çiftçi “Geleceğimizin teminatı olan siz sevgili öğrenciler , sizler okullarınıza büyük bir güç olan bilgiyi elde etmek, aklınızı kullanarak zenginleştirmek , medeni bir insan olmak , vatanımıza faydalı birer bireyler olmak için geliyorsunuz. Bizlerde sizlerin bu yollarda daha da başarılı olmanız için çalışıyoruz.

 Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı, sevgili yavrularımızı geleceğe en donanımlı  bir şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı geliştirmede sizin göreviniz, öğrencilerimize, eğitim kurumlarımıza sahip çıkarak onları her daim desteklemenizdir.” Dedi.

 Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu  öğrencilerin sıkılıp sıkılmadıklarını sorduğunda sıkıldıklarını söyleyen öğrencilere  “ Hiçbir zaman doğruyu söylemekte vazgeçmeyin  kimse size zarar veremez. Daima doğruları konuşacaksınız bu okullar sizlere bilgiyi öğretir, bilimi öğretir ama asıl bu okullar ailelerinizle birlikte sizlere doğruyu söylemeyi birey olmayı sevgiyi, muhabbeti, saygıyı  öğretirse bir eğitim camiası olacaktır. Çok değerli öğretmen arkadaşlarım çok değerli velilerim, gerçektende bizler  burada yetişen bu çocuklar gibi doğru düzgün kendisi bir birey olan ayakları üzerinde durabilen nesiller yetiştirmeliyiz kendini  seven kendisine öz saygısı olan insanlar ancak başkalarını severler başkalarına saygı duyarlar. Öncelikle çocuklarımıza bunları vermek zorundayız.bilgiye her yerden ulaşılabilir ama insani duygulara insanı insan yapan hasretlere maalesef azaldığı için meziyetmiş gibi görülen o değerlere ailede ve okullarda ulaşılabilir. Bizim birinci özelliğimiz bu olmalıdır sevgili veliler. Çocuklarımıza insan olmayı öğretmeliyiz. Biraz önce gitar dinletisinde  şarkılardan bir tanesi diyor duya dünyadaki en zengin kişi gönüle girmesini bilendir biz çocuklarımıza gönüllere girmeyi öğretmeliyiz. Eğer gönüle gire bilirlerse çok zengin olacaklar. Gönüllerde taht kura bilirlerse hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar dünyanın en zengini olacaklar. Ben buna inanıyorum bu duygularla da öğretmenlerimin emek sarf eden bütün eğitimcilerimin  yöneticilerimin çocukları eğiteceğini bu yolda birey olarak vatana millete  ailesini çevresine faydalı kişiler olarak yetiştireceğine inancım sonsuz. Bu vesileyle tabi ki  bugün burada özgürlük içerisinde hür bir vaziyette bu coğrafyada su töreni gerçekleştirmemize vesile olar başta Baş Öğretmen Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ü eğitim şehitlerimizi ve bütün vatan için  kanını yere dökmüş olan  şehitlerimize de  minnetle şükranla ve rahmetle  anıyorum gazilerimize şükranlarımı sunuyorum eğitim yılımız hayırlı olsun” dedi. 

Etkinliğin sonunda okul bahçesine fidan dikimi yapıldı.




























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79