Son Yılların Favori Sporu; Pilates

Sırt ağrılarına, strese, kemik erimesine iyi gelen spor Plates.

Son Yılların Favori Sporu; Pilates

Sırt ağrılarına, strese, kemik erimesine iyi gelen spor Plates.

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Mersin’in Silifke İlçesinde yaşayan Şehriban Aydemir Şe&Ri İsimli Pilates stüdyosunda 2 eğitmeniyle birlikte hayatın temposundan sıkılan ve sağlıklı bir hayata adım atmak isteyenlere destek oluyor.

Şehriban Aydemir pandemi dönemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirdikleri eğitimlerde sosyal mesafeye ve hijyen kurulları konusunda oldukça hassas olduklarını belirttiler.

 Şehriban Aydemir Plates ve Reform Plates olarak eğitim verdiklerini belirtti. “Yapılan araştırmalar Pilates egzersizlerinin kilo vermeye katkı sağladığını, omurga sağlığını koruduğunu, karın duvarını güçlendirdiğini, esnekliği artırdığını ve kas gerginliğini artırdığını ortaya koyuyor. Pilates, çocuklardan ileri yaş gruplarına, sakatlanmış kişilerden sporculara kadar geniş bir kitleye fayda sağlayan, güvenli ve etkili bir egzersiz  metodu.

Reformer pilates, özel tasarlanan bir aletle uygulanan, vücudunuzun esnemesini, güçlenmesini ve kaybettiğiniz enerjiyi size geri kazandırarak zinde kalmanızı sağlayan egzersiz hareketleridir.  20.yüzyılın başlarında ortaya çıkan pilates, kendi döneminin ilerisinde bir sistemdi ve 21. yüzyılın modern insanları tarafından büyük ilgi gördü. A.B.D’de günümüzde yaklaşık 10 milyon kişi pilates yapmakta ve bu sayı her geçen sene daha da artmaktadır.” dedi.

Pilates de kilo vermek hakkında bilinen yanlışlardan bahseden Aydemir Pilates de kilo vermek için sabit bir zorluk derecesine ve tekrar sayısına sahip bir metot olmadığını  bu yüzden de kilo vermek için yeterli derecede kalori yakan hareket seçimleri ile egzersizin şiddetini buna göre belirlenmesi gerekdiğini söyledi.

 



















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79