TAŞUCU SAHİL DUVARINDAKİ MÜHÜRÜ KALDIRIYORUZ

TAŞUCU SAHİL DUVARINDAKİ MÜHÜRÜ KALDIRIYORUZ

TAŞUCU SAHİL DUVARINDAKİ MÜHÜRÜ KALDIRIYORUZ


 Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok yerel basınla buluşarak Taşucu Sahilinde yapımına başlanan sahil duvarıyla ilgili vurulan mührün kaldırıldığını duyurdu.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Belediye Başkanlığı makamında yapılan basın toplantısında Başkan Altınok, ‘Bahsi geçen duvara bir anlık önlem almak için mühür vursak ta,  buna yasal olarak bir hakkımız olmadığı yapılan yazışmalar sonucunda bizlere sunulmuştur. Bu nedenle biz vurulan mührü çıkartacağız. Belediyemiz konu hakkında bütün hassasiyeti göstermiştir fakat bu hassasiyet 2017 yılında gösterilmeliymiş. Biz şuan elimizden geleni yaptık.” Dedi.

Başkan Altunok yaptığı açıklamada plan üzerinden sınır ve yetkilerini açıklarken, firmanın burada yapacak olduğu serbest bölgede yaklaşık 10 binin üzerinde insan çalışacağını bu çalışacak olan kişilerin bölge halkından olması konusundaki hassasiyetini de belirttiğini kaydetti.

Başkan Altunok,”Taşucu Mahallesi, Taşucu limanı ve geri sahasındaki taşınmazlarda, (8800 nolu parsel ile deniz tarafı) yapılan 160 metre uzunluğundaki, yaklaşık 2,40 metre yüksekliğinde, 1,5 metre genişliğinde ki  duvar inşaatı  belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü personellerimiz tarafından 16.03.2022 tarihinde tespit edilmiş ve 3194 sayılı imar kanununun 32. ve 42. maddelerine istinaden mühürlenerek durdurulmuştu.

Söz konusu alanın, T.C. Hazine ve Maliye  Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yapılan ihale neticesinde ilçemiz,  Taşucu mahallesindeki Taşucu limanı ve geri sahasındaki taşınmazın 4046 sayılı özelleştirme uygulamaları hakkında kanun hükümleri çerçevesinde 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi, 03.12.2021 tarihli resmi gazetede yayımlanan 02.12.2021 tarih 4880 sayılı cumhurbaşkanı kararıyla CEY grubu ortak girişimi (CEYNAK Lojistik ve Ticaret A.Ş. – Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret A.Ş.) tarafından kiralanmış olduğu 18 mart 2022 tarihli dilekçe ile belediyemize bildirilmiştir.

Diğer yandan limana yönelik 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları Silifke Belediyesi tarafından  01 mart 2017 tarihinde askıya çıkarılmış, 31 Mart 2017 tarihinde askıdan indirilmiştir. Yani duvar ve dolgu alanları ile ilgili planlar 5 sene önce, dönemin  belediyesi tarafından askıya çıkmış—inmiş kesinleşmiştir. Plana itiraz edilmesi gerekli tarihler planın  askıda olduğu tarihler olup;  dönemin belediyesi tarafından plana itiraz edilmiştir. Ancak itiraz edilmesi gereken tarihlerde kamuoyu bilgilendirilmemiştir.

İlgili firma belediyemize 18 Mart 2022 tarihli dilekçe sunmuş, yaptığımız mühürleme işleminin hukuka aykırı olduğunu bildirmiş, bu nedenle mührün kaldırılmasını talep etmiştir. İlgili firmanın bu dilekçesine istinaden belediyemizce 24.03.2022 tarihinde 23085 sayılı yazımız ile Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konu ile ilgili yazı yazılmış ve görüş sorulmuştur.

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 3285503 sayılı yazısı ile bahçe duvarının ruhsat gerektirmeyen inşai faaliyet olduğu;  tahsis edilen tüm parsellerde ve alanlarda bahçe duvarı yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığı belediyemize bildirilmiştir.

Belediyemiz konu ile alakalı tüm hassasiyeti ehemmiyetle göstermiştir. Ancak bu hassasiyetin 2017 yılında, planın askıda olduğu süreçte, kamuoyunun bilgilendirilmesi ile gösterilmesi gerekmekteydi. Şu an itibariyle yasal süreç tamamlanmış olup, ilgili firmanın inşai faaliyetlerine devam etmesinde sakınca olmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36