Yaz Sıcaklarının İçeceği Karsambaç

Yaz Sıcaklarının İçeceği Karsambaç

Yaz Sıcaklarının İçeceği Karsambaç

 Hissedilen sıcaklığın 40 dereceye çıktığı Silifke’de vatandaşlar Karsambaç ile serinliyorlar.

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Mersin’in Silifke ilçesinde bugün hava sıcaklığı metroloji verilerine göre 34 derece nem oranı ise %63 olmasına rağmen hissedilen sıcaklık ise 40 dereceyi buluyor.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Bunaltıcı sıcaklıklarda yaylaya ve denize gidemeyen Silifkeliler serinlemek için çareyi  Şalgamcı Mehmet Ustaya gitmekte buluyor. Mehmet Tatoğlu dükkânında yaptığı Karsanbaç, Biçibiçi, Soğuk Şalgam yaparak sıcaktan bunalmış Silifkelileri serinletiyor.

Şalgamcı Mehmet Ustaya” Silifke bu yıl çok sıcak. Sıcaklar birden bastırdı.  Esnaflar dükkânlarında nefes almakta zorlanıyorlar. Bu nedenle karsambaç yiyerek serinliyorlar. Burada biçibiçi ve şalgamda satıyoruz ama daha çok karsambaç tercih ediliyor. Bir nevi soğuk tatlıdır. Karsambaç koyarken ilk önce rendelenmiş buzumuzu sonrada limon ve gül suyunu koyuyoruz.” dedi.Herkese de tavsiye etiğini söyledi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36