Yıllar sonra fark ettiği ürünün kilosunu 200 liradan sattı

Yıllar sonra fark ettiği ürünün kilosunu 200 liradan sattı

Yıllar sonra fark ettiği ürünün kilosunu 200 liradan sattı

 Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Öztürkmenli  mahallesinde yaşayan Abdurahman Serin, evinin önündeki bahçesinde  yetiştirdiği ürünü yıllar sonra fark etti ve kilosunu 200 liradan sattı.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

‘Gölgesi olsun yeter’ diyerek ektiği çam fıstığı ağaçlarından gelir elde etmeye başlayan Abdurahman Serin,  ‘Bizde yıllarca önemsemedik, gölgesi olsun yeter diyerek dikmiştik bu ağaçları.. Dibine düşen kozalakların içindeki fıstıkları da kendi çocuklarımız ve köydeki çocuklar çıkartıp yerdi, çoğu zamanda ziyan olurdu. Günlerden bir gün  evim yol üstünde oldu için bir bardak su içmek için kapımızı çaldı bir genç. Dedi ki, ‘amca bunlar çok para eder sen neden ziyan ediyorsun’. Bende zaten 4 ağaç var ne çıkacak çocuklar yesin diye düşünürken, baktık ki israf oluyor ve toplamaya karar verdik. Sonra toplamaya başladık,  şubat ayında toplayıp, Temmuz’da açık havaya seriyorum ki kurusun.  Kurudukça kendiliğinden açılıyor.  Açıldıktan sonra topluyoruz ve suyun içine koyuyoruz, içi boş olanlar zaten suyun yüzüne çıkıyor, onları atıyorum. Daha sonra bizler tas dediğimiz ölçü aletiyle ölçüp Tarsus’da bir fabrika satıyoruz.  İlk yıl 200 kilo iç fıstık sattım ve kilosuna 200 lira verdiler.  Şimdi de içlerini çıkartmaya başlayacağız. İnşallah güzel para kazanacağımızı düşünüyorum. Dökülüp giden fıstıklardan yıllar sonra para kazandığımız gibi sakızını da suya ıslatıyoruz, ağrı sızı için onu da hem kendimiz kullanıyoruz hem de satıyoruz. Ayrıca kalan kozalaklarını da sobamızda yakıyoruz, şükür daha  ne isteriz. Benim bahçemde fıstıkla birlikte 200 tane zeytin ağacı dikmiştik, keşke çam fıstığı dikseymişim, baksana masrafı yok ilacı yok güzel para etti. Devlet bu konuda destek verse de diksek ne güzel olmaz mı.” Dedi.

Kozalakların içinden çıkartılan çam fıstıklarını yine satışa hazırlayan Serin, bu yıl yaklaşık 300 kilo satış yapmayı hedeflediklerini söyledi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79