Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Silifke’de kutlandı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Silifke’de kutlandı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Silifke’de kutlandı

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Can Akkaya, 22 Kasım 1908'de ilk Dişçi Mektebinin açılmasının Türkiye'de bilimsel diş hekimliği eğitiminin başlangıcı kabul edilerek 22 Kasım'ın Türk Diş Hekimliği Günü, bu haftanın ise Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ilan edildiğini belirtti.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

21-27 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında, Mersin Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Türk Diş Hekimliğinin 114'üncü yılını kutlamak amacıyla Silifke Özel ve Kamu Diş Hekimleri ile birlikte toplanarak günlerini kutladı.

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aakkaya, Silifke ADSM çalışanları ile birlikte 23 Kasım günü Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını birlik ve beraberlik içinde kutlandığını ve bu coşkunun devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kutlamaya tüm sağlık temsilcileri ile birlikte Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silifke Belediyesi katıldı.

Akkaya sözlerine şu şekilde devam etti;

“Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta; “Ağız ve Diş sağlığı” konusunda halkın bilinçlenmesine katkı sağlamak, dikkatini çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak amacıyla "Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Diş Hekimleri günümüzü de içine alan Ağız ve Diş Sağlığı haftasını İlçemizde hizmet veren tüm Diş Hekimlerimizle birlikte kutluyoruz. Amacımız ; Ağız ve diş sağlığının korunması için, küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakımının alışkanlık haline getirilmesini sağlamak, toplumumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmektir.

Sağlıksız dişler; ağız kokusuna, diş çürüklerine, diş eti kanamalarına ve diş kaybına sebep olabilmektedir. Toplumumuzda da en çok ihmal edilen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Çünkü günlük hayatı yalnızca diş ağrısı halinde etkilediği düşünülmektedir.

Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmaktadır. İyi bir ağız ve diş sağlığı kalitesine ulaşabilmek için;

Günde en az 2 kere, sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması,

Günde en az bir kez diş ipi kullanılması,

Yeterli ve dengeli beslenmek; sebze ve meyveden zengin, et, süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi hayvansal gıdaların yer aldığı öğünlerle beslenilmesi,

En az altı ayda bir düzenli olarak diş hekimine kontrole gidilmesi ve teşhis edilen problemlerin hekimin önerisi doğrultusunda tedavisinin yaptırılması,

Halkımızın diş hekimi eğitimi almış, diploması olan diş hekimlerine hijyenik ve güvenilir koşullarda muayene olmaları gereklidir.” diyerek toplumun ağız ve diş sağlığının korunması için önem vermesi ve diş fırçalama alışkanlıklarının kazanılması gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36