DEFNE FABRİKASI VE BECİLİ MAHALLESİ KANSER TARAMASI

DEFNE FABRİKASI VE BECİLİ MAHALLESİ KANSER TARAMASI

DEFNE FABRİKASI VE BECİLİ MAHALLESİ KANSER TARAMASI

 

      Kanser beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor bir hastalıktır. Dünya genelinde de kanser hastalığının yükü her geçen gün artış göstermektedir. Yirmi birinci yüzyılda kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir.                 

 

         Meme kanseri, Türkiye için önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kadınlarda en sık rastlanan kanserdir. Meme kanserini erken evrede yakalayabilmek için, 40-59 yaş aralığındaki bayanlara iki yılda bir uygulanacak mamografi önerilir.

 

          Serviks kanseri kadınlarda önemli bir sağlık sorunudur. Preinvazif lezyonların varlığı ve kolay erişilebilir bir organ olması nedeniyle de erken teşhise uygun bir hastalıktır. Ülkemizin altyapısı ve olanakları göz önüne alındığında 30-65 yaş aralığında bayanlara beş yılda bir uygulanacak HPV testi veya Pap-smear testi önerilir.

 

            Kolorektal kanser, ülkemizde en sık görülen ilk 10 kanser arasında olup önemli bir sağlık sorunudur. Kolon ve rektum çoğunlukla premalign lezyonları barındırır ve nispeten kolay erişilebilen organlardır. Bu nedenle, kolorektal kanser erken teşhise uygun bir hastalıktır. Kolorektal kanseri gelişmeden önlemek ve erken evrede yakalayabilmek için tarama testleri kullanılmaktadır. Ülkemizin altyapısı ve olanakları göz önüne alındığında erken teşhis için 50-69 yaş arası kadın ve erkeklere iki yılda bir uygulanacak Gaitada Gizli Kan Testi (GGK) önerilir.  

 

        Bu kapsamda Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından Becili Mahallesine ve Defne Fabrikasına gidilerek;  40-69 yaş kadınlara Meme Kanseri Taraması(Mamografi),30-65 yaş arası kadınlara Rahim Ağzı  Kanseri Taraması (HPV), 50-69 yaş arasındaki bayan ve erkeklere Kolon Kanseri Taraması (GGK) hakkında  bilgi verilip taramaları gerçekleştirilmiştir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79