Mersin 2. bölgede en büyük mermer ocağı olan MEDMAR Madencilikde ilkyardım eğitimi tamamlandı.
Türk Kızılay’ ı Silifke Şubesi MEDMAR çalışanlarına kaza sonrasında Acil Yardım Ekipleri gelmeden önce ne şekilde müdahale edecekleri konusunda eğitim verdi.
Günlük hayatta ve çalışma esnasında gerçekleşen olası bir kazada yapılacak olan ilk yardım eğitimleri, gerekli görüldüğü durumlarda kullanılacak.
Şirket çalışanlarını bilgilendiren Türk Kızılay’ı Silifke Şubesi personelleri, yaralanmalarda, solunum yolu tıkanıklığında, kalp krizi ve kalp spazmlarında, delici-kesici yaralanmalarda, yanık ve elektrik çarpması, olası kırık ve çıkık durumlarında hangi müdahalelerin yapılacağı konusunda bilgilendirme eğitimini çalışanlarla birlikte tamamlamış oldu.
Sağlık konusunda eğitimin önemi belirtilirken ilk yardımın gerekli olduğu durumlarda nasıl davranılması gerektiği de anlatıldı.
Herkesin ilkyardım konusunda eğitimli olması gerektiğini ifade eden Türk Kızılay’ı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, "Maalesef birçok insan ilkyardım konusunda yetersiz bilgiye sahip. Bir olay olduğu zaman bilinçsizce müdahalelerde bulunuyorlar ve geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. İlkyardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, çalışanlarımız ilkyardım konusunda bilgi sahibi oldu" diye konuştu.