MERSİN’İN İLK DİJİTAL HASTANESİ SİLİFKE’DE

MERSİN’İN İLK DİJİTAL HASTANESİ SİLİFKE’DE

MERSİN’İN İLK DİJİTAL HASTANESİ SİLİFKE’DE

Mersin’in ilk dijital Hastanesi  Silifke Ağız Diş Sağlığı Merkezi  oldu.

HABER:ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, resmi olarak hizmete başladığı 2020’den itibaren gelişimini hızla sürdürerek kısa sürede Mersin’in en iyi diş hastanelerinden biri haline geldiği öğrenildi.

Mersin’de ki tüm diş hastaneleri arasında en prestijli hastane haline gelen Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Silifke dışında oturan Tarsus’dan Anamur’a kadar vatandaşların da tercih ettiği bir hastaneye dönüştü.

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bu başarısında, bünyesindeki tüm personelin ve özellikle diş hekimlerinin profesyonelliği kadar, hastanenin fiziki ve teknik donanım zenginlikleri ile hastane yönetiminin özverili çalışmaları bulunuyor.

Başhekim Mehmet Can Akkaya’nın hasta ve çalışan memnuniyetine dayalı yönetim anlayışı ve Hastane Müdürü Alihan Cırık ve ekibinin çalışmaları ile hastanenin gelişimi, daha da artmakta.

6.SEVİYE DİJİTAL HASTANE OLDU

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin dijitalleşme yolunda da emin adımlarla ilerlediğini belirten hastane müdürü Alihan CIRIK, “Dijital altyapımızı güçlendirdik. Diş Hastanesi’nin kapısından giren her vatandaşımız, muayene ve tedavi sürecinden, taburcu süresine kadar dijital ortamda kayıt altına alınıyor. Bu süreçleri kendisi de dijital ortamda takip edebiliyor. Dijital olarak sürekli kendisiyle tedavisi hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Kağıt kullanımını minimuma indirerek hem zamandan hem kağıt giderinden hem de gelecek nesillere mirasımız olacak olan doğadan kazanıyoruz. Bu özelliğimiz ile HIMSS Avrupa ve Latin Amerika Direktörü John Rayner, Avrupa Dijital Sağlık Danışmanı Mariam Shokralla ve HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşu Ekibinin 04.03.2022 tarihinde katıldığı online ziyaret neticesinde Mersin Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, O-EMRAM Seviye 6 kriterleri ile Avrupa standartlarının üstünde bir hastane olarak sertifikalandırıldı. Dijitalleşme yolunda ki bu başarımla hem hasta ve çalışan güvenliğini sağlamış olduk, hem hastanedeki yoğunluğu bitirdik, hem de hastalarımız ile tedavi sürecini hızlı ve etkili bir şekilde takip edebilme kabiliyetine sahip olduk. Ayrıca Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Emrah CEVİZ ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr Tunga BARÇIN ve Başkan Yardımcısı Uzm.Dr Yusuf ÇOKAY’ a Merkezimiz olarak teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

NÖBET SİSTEMİ VAR

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hayata geçirdiği ilklerden biri nöbet sistemine geçiş oldu. Gece 24:00 a kadar hizmet verilen Diş Hastanesi’nin bu yönü ile Mersin ve Tarsus’tan sonra perifer bölge olarak adlandırılan Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçeleri arasında ilk ve tek olduğunu belirten Başhekim Mehmet Can AKKAYA, “Silifke ve bölge halkının daha kaliteli hizmet alabilmesi için önemli adımlar atıldı. Bunlardan ilki nöbet sistemine geçiş oldu. Silifkeli vatandaşlarımız 5 gün gece 24:00 kadar hastanemize gelerek muayene ve tedavi olabilme imkanına kavuştular.

ENGELLİ DOSTU HASTANE

Engelli vatandaşlarımız için de önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi, Mersin İlinde tek engelli diş tedavi ünitine sahip olan diş hastanesinin kendileri olduğunu söyleyerek engelsiz hastane olma yolunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vermiş olduğu Erişebilirlik Bayrağı’nı almak için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirttiler.

EVDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ

Evde sağlık birimimizin tescilleri sağlanarak evde sağlık hizmetlerine kayıtlı yatalak ve engelli bireylerimizin ağız ve diş sağlığı tanı ve tedavilerini Silifke ilçesi sınırlarında yer alan köy, mahalle, yayla demeden adreslerine bir diş hekimi, bir hemşire ya da ağız ve diş sağlığı teknikerinden oluşan ekibimizle giderek evlerinde uyguluyoruz. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız ya da yakını 444 38 33 numaralı hizmet numarasını arayarak kayıt yaptırarak talepte bulunacaklar ve otomatik bizim sistemimize düşecek. Sistem üzerinde hasta ziyaret planı oluşturulup en kısa sürede ziyaret ediyoruz” diye belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36