Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmeti veriyor

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmeti veriyor

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmeti veriyor

MERSİN’in Silifke İlçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesince oluşturulan Evde Sağlık Birimi hastalara hizmet vermeye başladı.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesince oluşturulan Evde Sağlık Birimi hizmet vermeye başladı. Silifke’de yaklaşık 200 hastaya ulaştıklarını belirten  diş hekimi Talat Fikret Yetişik, “Evde  diş sağlığı hizmeti almak isteyen hastaların kendileri ya da aile bireyleri tarafından ulusal çağrı merkezimiz aranarak müracaat yapılabilir. Müracaat sonrası hasta veya hasta yakınını aynı gün içinde arayıp randevu oluşturuyor ve en kısa zamanda hastayla buluşuyoruz” dedi.

Silifke’de Evde Diş Sağlığı Biriminin 10 aydan buyana hizmet vermekte olduğunu belirten Yetişir, “Şuana kadar 200 hastaya baktık ve şuan  40 hastamızı var takip ettiğimiz. Geneli protez ihtiyacı ile bizlere başvuruyor. Yaptığımız işlemler arasında ise; diş çekimlerini yaparak tedavi uygulaması başlatıyoruz. Hasta ziyaretlerimiz sürekli takipli, yeni bir birim olduğu için daha tam duyulmadı ve biz duyulmasını istiyoruz. Evde diş hizmeti birimi olarak evde bakıma muhtaç insanlara gidiyoruz genelde yaşlı hastalar yada kaza geçirmiş genç hastalarımız var.  Silifke’ nin 88 köyüne gidebiliyoruz. Evde sağlıkta yanımızda mobil  ünitemizle birlikte götürüyoruz. Buna bağlı olarak dolguyu ve diş  taşı temizliği yapabiliyoruz.  çok büyük değilse dolguyu da yapıyoruz. Kanal tedavisi gereken insanlar için ise hastanemize götürerek tedavilerini orada yapıyoruz. Evde diş bakımı birimi yeni bir birim bu nedenle pek çok kişi bunu bilmiyor. Bu nedenle bizlere bir telefon kadar yakınsınız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79