Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Öğrencilere Sosyal Destek

Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Öğrencilere Sosyal Destek

Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Öğrencilere Sosyal Destek

                                                                                                                                       

Silifke Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü Personellerinden Sosyal Hizmet Uzmanı H. Suat ÇAVDAR ve Psikolog Hatice ARICI tarafından Silifke İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine ve ailelerine “ Ergenlik Dönemi ve Baş etme “ ile ilgili seminer düzenlenmiştir.

 

Eğitimde, Ergenliğin beyin, beden, zihin bağlantılarının oluştuğu, mantıksal sol beyinle, duygusal sağ beyin arasında ahengin olmadığı bir dönem olduğu bu nedenle ergenlikte tuhaf, şaşırtıcı  davranışların ve tepkilerin verildiği  bu durumun ergenle anne baba arasında çatışmalara yol açabileceği  ifade edilmiştir.

 

Ergenler bu dönemde duygularını çok dolu ve coşkulu yaşar, hayal kurar, yalnız kalmak odasına çekilmek ister, yeni şeyler denemek ister, takdir edilme ve fark edilme ihtiyacı duyar ve fiziksel büyümeye bağlı olarak özgüven eksikliği yaşayabilirler.

                

 

 

Modernizm  ile ergenlerde zevkçi anlayışın egemen olması, yemeğe doymayan sevmeye doymayan, lükse doymayan eğlenceye doymayan estetik düşkünü, almaya doymayan vermekten hoşlanmayan  ödül yetmezliği sendromu yaşayan gençlerin ortaya çıkmasına yol açmıştır.

 

 Ergenin özgür ve bağımsızlık çabası çevresi ile ailesi arasında sorunlara yol açmaktadır. Ailelerin çatışmayı büyüten söz ve davranışlardan uzak durması, gencin karar alma ve uygulama sürecinde onun yerine karar almak yerine kararı uygulamasında yardımcı olması, aile ile ilgili kararlarda gencin katılımını sağlama, sabır ve sevgi ile ona model olma, eleştiri dozunu iyi ayarlama, iletişimde rica etme ve dinlemek gencin bu dönemi rahat atlatması sağlanabileceği ifade edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36