Silifke’de Virüs Seferberliği

İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi kapsamında, ilçe genelinde koronavirüs salgınına karşı denetim yapan İl kültür ve turizm müdürlüğü yetkilileri, zabıta, sağlık, jandarma, emniyet ve ilçe tarım müdürlüğü görevlileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak maske, mesafe ve hijyen konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi.

Silifke’de Virüs Seferberliği

İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi kapsamında, ilçe genelinde koronavirüs salgınına karşı denetim yapan İl kültür ve turizm müdürlüğü yetkilileri, zabıta, sağlık, jandarmaemniyet ve ilçe tarım müdürlüğü görevlileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak maske, mesafe ve hijyen konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” çağrısıyla, salgına karşı başlatılan topyekün seferberlik çerçevesinde gönderilen yeni genelge kapsamında denetimlerini sürdüren ekipleri, ilçede faaliyet gösteren iş yerlerini ve esnafları denetledi. Alınan karar gereğince İl kültür ve turizm müdürlüğü yetkilileri,  belediye zabıtası, polis ve jandarma ekipleri, sağlık ekipleri, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde ve denize sahili olan mahallelerde insanların yoğun olarak bulunduğu ve kullandığı alışveriş merkezleri ile pazar yerleri, restaurantlar, lokanta, patiseri, kafe, kahvehane, kafeterya ve çay bahçeleri,  berber ve kuaför salonları, otel-motel, pansiyon, gezi amaçlı kullanılan yatlar, spor merkezleri, oyun salonları ile parkları denetledi. Ekipler yaptıkları denetimlerde vatandaşlara maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve hijyen koşullarının daha titiz bir şekilde uygulanmasının yanı sıra özellikle gezi amaçlı kullanılan yatlarda kişi sayılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Genelge gereğince yapılan denetimlerde, vatandaşlar ve esnaflara Sağlık Bakanlığınca yayımlanan kural ve tedbirler de  hatırlatıldı.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36