ULUGÖZ ‘DE SÜT HİJYENİ KURSU AÇILDI

ULUGÖZ ‘DE SÜT HİJYENİ KURSU AÇILDI

ULUGÖZ ‘DE SÜT HİJYENİ KURSU AÇILDI

 10.Kalkınma planı kapsamında, Gıda Güvenilirliğin arttırılması çerçevesinde, Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Modüler programa uygun olarak, Silifke İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri  tarafından Silifke’nin Ulugöz mahallesinde süt sığırcılığı yapan 17 kadına süt hijyeni eğitimi kursu verildi. Süt hijyeni kursunda kadınlara; Kaliteli çiğ süt üretiminde temel koşullar ve bu konu ile ilgili yasal mevzuat, sağım öncesi ve sonrasında uyulması gereken hijyen koşulları , uygulamalı olarak anlatıldı.

 

 Kurs sonunda kadınlar sütte hijyenin ne kadar önemli olduğunu, kaliteli peynir yoğurt yapmanın kaliteli süt ile mümkün olacağını daha iyi anladıklarını söyleyerek ayrıca,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilecek belgenin, hayvancılık ile uğraşan kadınlara Genç çiftçi desteklemesi başvurularının değerlendirilmesinde artı puan kazandırmasına çok sevindiklerini belirterek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Silifke  ilçe Eğitim Müdürlüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

 

 

GÜNEY SÜT TESİSLERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ.

Silifke  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi  işbirliği ile düzenlenen ’Süt Hijyeni Kursu’ kursiyerlerine teknik gezi düzenlendi.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından organize edilen teknik gezide  Tarsus’da bulunan Güney Süt ,  süt işleme tesisi gezildi. Teknik geziye kursta eğitim gören kursiyerler  ile birlikte İlçe Müdürlüğü elemanları katıldı.’ ’Süt Hijyeni  kursu’’ programında Kaliteli çiğ süt üretiminde temel koşullar ve bu konu ile ilgili yasal mevzuat, sağım öncesi ve sonrasında uyulması gereken hijyen koşulları ,   uygulamalı olarak anlatıldı.

 

Bu bağlamda ;  Süt işleme tesisini gezen kadınlar, üreticilerden toplanan sütün işletmeye girdikten itibaren ne tür analizler yapıldığını ve ürün elde edilinceye kadar geçen süre de yapılan işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü gördüler.

 

Sütün  el değmeden yoğurt, ayran, peynir v.s.  işlenerek paketlemelerin yapıldığını  izleyen kursiyer kadınlar, ‘’Kursun uygulamalı kısmında bize işletmelerini açan işletme sahiplerine ve bizi buralara kadar getiren geziyi organize eden Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne  teşekkür ediyoruz, Bizler için çok faydalı bir gezi oldu’’ dediler

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36