Atayurt Hali Revizyonla Modernleşecek

Atayurt Hali Revizyonla Modernleşecek

Atayurt Hali Revizyonla Modernleşecek

 HABER: HABER CEYLAN

Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay ve yönetim kurulu üyeleri Atayurt hal esnafını ziyaret etti.

Başkan Noğay ve ekibi Atayurt haline yapılan ziyarette yeni hal yasasıyla birlikte revizyon geçirecek olan Atayurt hali hakkında hal esnafıyla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

Hal Müdürü Mustafa Gedik ve hal esnafa yeni kurulacak olan halle ilgili merak ettiklerini Başkan Noğay’a sorarak cevapları alma fırsatı buldu.

Başkan Nogay, Atayurt hali için Mersin Büyükşehir Belediyesinin geleceğe yönelik çok önemli projeleri olduğunu ve bu kapsamda 2019 yılına kadar projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Silifke’nin yaş sebze ve meyve üretimi ve ihracatında pilot bölge konumunda olduğunu belirten Başkan Nogay yaptığı konuşmasında şunlara değindi: “Bölgemiz üretim açısından oldukça verimli topraklara sahip olduğu gibi her tür meyve ve sebze yetiştirmeye uygun topraklarımız mevcut. Bir mevsimde üç dört farklı ürün alabilinen bereketli topraklarımız var.

Bu nedenle üreticilerimizin ürünlerini değerlendirmesi ve hak ettiği kazancı sağlaması açısından burada yapılacak olan Hal ön plana çıkmaktadır. Bu nedenden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyemizin Atayurt haliyle ilgili revizyon çalışmaları vardır. 2018 yılının sonunda Atayurt halinin yeni bir düzenlemeyle modernleştirileceğinin müjdesinin sizlerle paylaşmak isterim.  Bildiğiniz gibi mevcut hükümetin hal yasasıyla ilgili bazı değişiklikler yapacağı gündemdedir. Bu konuyla ilgili sürecide takip ederek olası kanun değişiklerine uygun olması ve projenin hayata geçmesi için sadece zamana ihtiyacımız bulunmaktadır. Başkanımız Burhanettin Kocamaz adına sizlere bu sözü söyleyebilirim ki 2019 yılında modern bir hal oluşturacağız. Yeni yapılanmamızda her esnafın rahat çalışabileceği büroları ve bu büroların her birinde rampa, soğuk hava depoları, raylı yükleme ve indirme sistemi bulunacaktır.” dedi.

 Hal Müdürü Mustafa Gedik ise, halin şuan ki mevcut durumu ile ilgili bilgi verdi.  Ayrıca çiftçilerin son zamanlarda sondajla ilgili yaşadıkları sorunları dile getirerek, çözümü için Büyükşehir Belediyesinden yardım beklediklerini söyledi.

 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36