Bahçeli 3 Büyükşehiri İstiyor!

Bahçeli'nin yerel seçimde AK Parti'den istediği 3 büyükşehir

Bahçeli 3 Büyükşehiri İstiyor!

Yerel seçim için çalışmalarına devam eden Cumhur İttifakı'nda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adana, Mersin ve Manisa'da AK Parti'nin aday çıkarmamasını isteyecek. Buna karşılık MHP de diğer büyükşehirlerde AK Parti'nin adayına destek verecek.

BAHÇELİ 3 BÜYÜKŞEHRİ İSTİYOR

AK Parti ve MHP arasında 2019 yerel seçimleri döneminde yapılan işbirliği kapsamında, Adana, Mersin ve Manisa'da MHP, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti aday göstermişti. 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde de 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin adayının, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti'nin adayının destekleneceği kaydediliyor.

MHP, BELİRLENECEK ADAYLARA ŞERH DÜŞEBİLİR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ancak, bu kez MHP'nin "Seçilebilecek aday" için AK Parti'nin belirleyeceği isimlere gerektiğinde şerh düşebileceği de ileri sürülüyor. Özellikle CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığı için aday belirlemede o büyükşehirlerdeki seçmen yapısının dikkate alınacağına işaret ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36