CHP’li kadınlar dayanışmanın gücünü gösteriyor

CHP’li kadınlar dayanışmanın gücünü gösteriyor

CHP’li kadınlar dayanışmanın gücünü gösteriyor

 Silifke’de CHP’li kadınlar, “Bu ülkenin refaha kavuşması, huzur ortamının sağlanması için biz kadınlara çok mu çok görevler düşüyor. Kadınıyla, erkeğiyle,

genciyle, yaşlısıyla birlik ve beraberlik içerisinde, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkmalıyız” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, “CHP’li kadınlar olarak emeğin ve mücadelenin olacağı her yerde çağdaş, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini savunarak, partimizin kadına verdiği değeri hiçbir sınıf ve görüş farkı gözetmeksizin tüm kesimlere aktarmak için çalışacağız. Bu onurlu çağdaş mücadelemize omuz vermeye tüm kadınlarımızı, erkeklerimizi ve gençlerimizi davet ediyoruz.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

CHP’li Yörükçü, “Bugün yaşadığımız süreç bize mücadele etme birlik ve dayanışma sorumluluğu yüklemektedir. Zor bir süreçte geçmekteyiz. Biz Kadın Kolları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Zihniyeti belli olan insanlar tarafından şiddete, tacize uğrasak da, namus, töre, kıskançlık, uğruna öldürülsek de, eğitimden uzak bırakılsak da mücadelemize devam edeceğiz.

Çünkü; Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyetinde 5 Aralık 1934 de biz kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu hakkımızı her zaman kullanacağız.

 

Kadınlarımızın toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak hayatın her alanında kendilerini göstermeleri her şeyden önce günümüzde yaşanılan olumsuzlukları hızla silecektir. Şiddetin, argonun, töre cinayetlerinin ve istismarların olmadığı ve bu ilkel yaklaşımlara maruz kalınmadığı mutlu bir Türkiye hepimizin arzusudur.

 

Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz. Sözlerime son verirken öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, cephelerde vatan uğruna canlarını feda eden kadınlarımızı, Özgecan’ları, Cansel Buse’leri rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36