CHP’li Uçar, dan taşeron işçilere destek

CHP’li Uçar, dan taşeron işçilere destek

CHP’li Uçar, dan taşeron işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Taşeron meselesi iş dünyasında bir ayıptı ve bu ayıbın bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Atılan adımı olumlu buluyoruz fakat yeterli bulmuyoruz"

 

Kadronun emekçilerin hakkı olduğunu açıklayan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, tüm taşeron işçilerin ayrım yapılmadan koşulsuz şartsız derhal kadroya geçirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bütün CHP’li milletvekillerinin taşeron işçiliğinin kaldırılması için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Bünyamin Uçar, “Gerek Mecliste, gerekse her türlü ortamda mücadele veriyoruz. Genel Başkanımızın talimatıyla bütün CHP’li belediyelerde asgari ücret 1500 Tl yapıldı. Genel Başkanımızın şuan ki asgari ücret teklifi 2000 TL… Bakalım hep birlikte göreceğiz. Hükümet 2018 yılı için asgari ücrete ne kadar verecek.

 

Milletvekillerimiz yapılan bütün toplantılarda taşeron işçiliğinin son bulması için mücadele ediyorlar. Aynı işi yapan insanların maalesef farklı ücretler almaları ve farklı sosyal haklara sahip olmaları en önemli sorun haline geldi.

 

Bu durum asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum iş dünyasında bir ayıptı ve bu ayıbın bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamalarından edindiğimiz izlenime göre, maalesef beklentilerimize cevap vermiyor. Halen ücret konusunda, mevsimlik işçilerin devamlılığı ve belediyede çalışan işçilerle ilgili sorunlar var. Ayrıca sosyal haklarla ilgili henüz bir netlik yok. O yüzden atılan adımı olumlu buluyoruz ama yapılan açıklamalara baktığımız kadarıyla da yeterli değil. Bu açıklamaların ve konuların yeniden revize edilerek, gerçekten taşeron sorununu Türkiye'nin önünden kaldırmak lazım. Eğer bu şekliyle gerçekleşirse bütün taşeron işçilerimiz rahat bir ortama ve düzene kavuşacaktır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36