Emre Duru, seçim startını verdi

"DOĞDUĞUM, BÜYÜDÜĞÜM SİLİFKEME HİZMET ETMEK EN BÜYÜK HAYALİM"

Emre Duru, seçim startını verdi

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden istifa eden Emre Duru, doğup büyüdüğü memleketi Silifke’den Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Partisi MHP’den Aday adaylığı başvurusunu yapan Duru, Doğup büyüdüğü  ‘Sabahı Güzel Silifke’ye hizmet etmek için yola çıktığını belirtti.

DOĞDUĞUM, BÜYÜDÜĞÜM SİLİFKEME HİZMET ETMEK EN BÜYÜK HAYALİM

Duru, “Silifke’miz geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi, turizmi, tarımı, sanayisi ve ticareti ile birlikte sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir olarak devlet kurumlarının çeşitli kademelerinde başarılı bir şekilde yürüttüğüm görevlerdeki deneyimlerimi yerel yönetimlerde de sürdürmek gayesiyle aday adayı oldum. Ana, baba ocağıma doğduğum büyüdüğüm şehre hizmet etmek istiyorum.  Aday adayı olmam sürecinde her zaman yanımda olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta ailem ve akrabalarım olmak üzere, hemşerilerime, sevenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

EMRE DURU KİMDİR

1977 yılında Silifke'nin yerleşik ailelerinden, devlet memuru bir anne ve babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Duru, İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Silifke'de,  Lisans eğitimini Anakara Gazi Üniversitesi İşletme Eğitimi bölümünde tamamlamıştır.

Kendini geliştirmeye, öğrenmeye, eğitime büyük önem veren ve iletişime açık kişiliğiyle ön plana çıkan Emre Duru, Mersin Üniversitesi İşletme alanı doktora öğrencisi olup, İnsan Kaynakları ve Kariyer Danışmanlığında ve İşletme Yönetimi alanları olmak üzere iki ayrı dalda yüksek lisans yapmış, ulusal ve uluslararası projelerde aktif görev almıştır. İngilizce ve Başlangıç seviyesinde İtalyanca bilmektedir.

İş hayatına Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak başladı.  Silifke’de mezunu olduğu Atatürk Ortaokulunda Okul Müdürlüğü yapan Emre DURU, aynı bakanlıkta çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulundu.  Mersin İl Milli Eğitim İl Müdür Yardımcılığı, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlerinden sonra Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev ve hizmetlerine devam etti.

Mersin’in tanıtımı adına yaptığı özverili çalışmalarıyla tanınan Emre Duru, Mersin ilindeki görevi süresince, şehri kültürel ve turistik anlamda güçlendirmek, tanıtmak ve şehre katma değer sağlamak için STK’lar, sektör temsilcileri ve tüm paydaşlarla samimi bir iş birliği içinde ortak akıl üretmeye gayret göstererek, kısa sürede kentin sevilen isimlerinden biri olmayı başarmıştı.

Mersin adına birçok proje sığdıran Emre Duru, bir marka değer hâline getirilen kültür ve turizm faaliyetlerinin, altyapı üstyapı uygulamaları ve destinasyon yönetimi fikirlerinin maddi destek alarak hayata geçirilmesini sağlamak adına zaman sınırlaması tanımayan bir anlayışla ve ekip ruhu oluşturarak çalışan ve daha sonrasında Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine getirilen Emre Duru, Adana’nın tanıtımı ve Çukurova turizmine büyük katkı yaptı.

Görev yaptığı süre içerisinde özellikle birçoğu doğup büyüdüğü Silifke'de olmak üzere;  Silifke Su Sporları ve Yaşam Merkezi, Uzuncaburç Antik Kenti Çevre Düzenleme ve Taşınmaz Kültür Varlıkları Rölöve Restorasyon Fizibilite Projesi, Akdeniz’den Toroslara Bilim ve Doğa Eğitimi, Göksu Vadisinde ve Deltasında Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi, Çukurova’nın Yemek Mirası, Turizmde Destinasyon Yönetimi ile Seyahat Rotaları Oluşturulması (Kamp ve Karavan Turizmi) Silifke Kalesinde Kazısı Tamamlanan Mekanların Fizibilite Projesi, Engelsiz Yaşama İlk Adım projeleri başta olmak üzere toplamda 64 ulusal ve uluslararası projeyi yönetmiştir. 

Dünya Türkmenler Birliği ve Hoca Ahmet Yesevi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği bulunan Emre Duru, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36