Göktaş’tan Gazetemize ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Silifke Belediye Başkan Aday Adayı Kürşat Gökhan Göktaş gazetemize ziyarette bulundu.

Göktaş’tan Gazetemize ziyaret

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde aday adayları kendilerini göstermeye başladılar. İş insanı Kürşat Gökhan Göktaş ise bunlardan birisi. Gazetemize yaptığı ziyarette, Silifke Belediyesi’ni yönetmeye talip olduğunu açıklayan Göktaş, Gazete İmtiyaz Sahibi Atike Ceylan Kaçar ile sohbet etti. 

MHP çatısı altında, hep birlikte yeni bir Silifke, dünyaya açık milli değerlerine ve zenginliklerine sahip çıkan vizyonuyla Silifke’ye değer katmak istediğini vurgulayan Göktaş, 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde Silifke Belediye Başkanlığına aday olmak için ilçemiz insanı ve değerli gençleriyle yönetime talip olduğunu belirtti.

Kürşat Gökhan Göktaş kimdir? Nerelidir? Kimlerdendir? Ne iş yapar? Neden belediye başkanı olmak istiyor? Silifke için düşündükleri nelerdir? Tüm bu soruların yanıtını kendi ağzından dinleyelim.

KÜRŞAT GÖKHAN GÖKTAŞ KİMDİR?

1974 yılında Muğla Milas’ta doğdum. Babamın görev yeri olması nedeni ile gurbette dünyaya gelmişim. İlk-orta ve lise eğitimimi Mersin’de tamamladım. Babamın da görev yeri değişmiş ve Mersin’e gelmişti.

1997 yılında Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümünü bitirdim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Ülkücü geleneği taşıyan bir ailenin çocuğu olarak bu iklimde yetiştim ve büyüdüm. Bu nedenle, hissettiğim sorumluluk ve vatanseverlik hisleriyle daha öğrencilik yıllarımda (1992-1997 yılları arasında) Eskişehir Ülkü Ocaklarında aktif olarak görev aldım.

OCAK VE PARTİ KÜLTÜRÜ

MHP çatısı altında ve Ülkücü kültür ve ahlakıyla tüm aile fertlerim partimiz kurulduğu günden bu yana görev almıştır. Önceki dönemlerde amcam Mustafa GÖKTAŞ Silifke ilçemizden 1 dönem il genel meclis üyeliği 1. dönem de belediye meclis üyeliği yapmıştır. Babam Mustafa GÖKTAŞ Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi Edebiyat öğretmenliği mezunu olup 1992’de vefat etmiştir. Lise ve üniversite yılları süresince ülkücü hareketin içinde siyaset yapmıştır.

2014 yerel seçimlerinde MHP’den Meclis üyesi adayı olarak seçim çalışmalarında görev aldım. Aidiyet hisleriyle bağlı olduğum partimin verdiği hiç bir görevden geri kalmadım.  2014 yılından sonra Mersin Yenişehir MHP İlçe yönetiminde görevler aldım.

GELECEĞİ IŞIK OLSUN

Silifke’de doğmadım, büyümedim ancak Silifke’de ekmek kazanıyorum. Bu topraklara borcum olduğuna inanıyorum. Özellikle merhum babamın yadigarı olan bu topraklara hizmet etmeyi, kalıcı hizmetler yapmayı, sorunsuz bir şehir olmasını çok arzu ediyorum. Tarihi şehir Silifke, geçmişi günümüze taşıyan güzellikleri ile geleceğe de ışık tutsun istiyorum.

İŞ HAYATI

Çalışma hayatıma ilkokul 2.sınıfta Şubat tatilinde başladım. Okulda olmadığım saatler mutlaka çalışıyordum. Pozcu hattında okuldan kalan saatlerde minibüslerde muavinlik yapıyordum.

Kamyon ve taksi şoförlüğü de yaptım. 3 kardeştik ve üçümüzde çalıştık. Babamın erken vefat etmesi ile birlikte kardeşlerimizle birlikte çalıştık. Üniversite hayatımızda bile çalışmayı bırakmadık.

ÇOCUKLARI HER ŞEYİ

Çocukluk yıllarımızı çalışarak geçirdik. İki büyük kızım da fırsat buldukça işyerimize gelerek sıkı bir şekilde çalışıyorlar. Hayatın zorluklarını öğrenmelerinin yanında, yaşama yaşıtlarına göre önde başlamayı öğreniyorlar.

Çalışmak, topluma, insanlara hizmet etmek; hayata bakış açımıza da olumlu katkılar sağlıyor. Kızlarım da bu çalışmalarla kendilerine olan güvenlerini ortaya koyarken, yaşama tutunmanın da eğitimini almış oluyorlar. Hayatımız, çalışmalarımız çocuklarımız için, onlar her şeyim ama onlarda ayakta tek başına durmalarını öğrenmeleri gerek.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ VE SONRASI

Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdikten sonra finans sektöründe çalışmaya başladım. Ekonomi Editörü değerli büyüğüm Zeynel Balcı’nın yanında iş hayatına başlamam, finans sektöründe ciddi manada bilgi sahibi olmama ve başarılı olmama vesile oldu. Bunun meyvesini 27 yaşında banka müdürü olarak karşılığını aldım. Türkiye’nin en genç insanı olarak 27 yaşında Finansinvest’in Mersin Şubesi Müdürlüğüne atandım.

GERÇEK İŞ DÜNYASI

31 yaşımda görevimden istifa ederek, şimdi faaliyetleri süren şirketimi 2005 yılında kurdum. İş hacmimizi arttıkça da yeni şirketler kurarak aile şirketine dönüştük. Çeşitli hizmet kollarında çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz.

ŞUBELERİMİZİ KAPATTIK

Taşıma, ulaşım, yeme, içme, turizmin yanında; yurt dışı bağlantılı çalışmalar yaptık. Suudi Arabistan’da şubelerimiz vardı. Bu ülkede çeşitli çalışmalarımızı başarı ile gerçekleştirdik. Ülkemizin 2018 yılında ikili ilişkilerinin sekteye uğraması ile bu ülkedeki şubelerimizi kapatmak zorunda kaldık.

AKKUYU NGS VE HİZMET

Kurduğumuz aile şirketlerimiz, 2010 yılı Kasım ayında Akkuyu NGS için bölgede yatırım yapan ilk firmayız. Silifke’de kurduğumuz şirketlerimiz ile bu alanda Akkuyu NGS’ye hizmet veren tek Silifkeli firma olmaktan da mutluyuz. 350 kişiye istihdam sağlayan bir şirketiz.

Rentecar, personel taşımacılığı VİP taşımacılık hizmetleri, yemek sektöründe ciddi hizmetler veriyoruz. VİP taşımacılık hizmetlerimiz için Mersin, Adana, Taşucu ve Büyükeceli’de şubelerimiz mevcut. Kurumsal firmalara hizmet vermekteyiz. 150 araç filomuzda, taksi, vito ve otobüsler mevcut.

BELGELİ ACENTAYIZ

Turizm ağırlıklı olan şirketimiz BUMER ise turizm yetki belgesine sahip (TÜRSAB). Bu şirketimizde turizm hizmetlerinin yanı sıra yeme ve içme hizmetlerimizde mevcuttur.

Mersin’in ikinci büyük turizm acentesidir. Birinci sırada ise Olcar Tur vardır. Bu alanda Olcar Tur ile birlikte bölgemize verimli hizmetler sunmaktayız.

Ülkemin ekonomik gelişmesine katkı sunarken; saygın, dürüst, ahlaklı, milliyetçi kültür ve geleneğin edeplerini içeren bir iş yaşamı sürdüm ve bu sorumlulukla ticaret yaşamıma devam etmekteyim. Ticari hayatım boyunca sadece yaşadığım kente değil, ülke ekonomisine, istihdamına katkı sunarken, sosyal sorumluluklarımı asla ihmal etmeden birçok sosyal projenin içinde yer aldım.

SAYGIN İLİŞKİLER KURDUK

Kentimin tüm resmi, yarı-resmi ve STK’ları ile saygın bir ilişki kurdum. Bu süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe başkanlarımızın talimatları doğrultusunda partime katkılarımı asla esirgemedim.

SİLİFKE’YE DAHA FAZLA DEĞER KATMAK İSTİYORUM

Bu süreçte de, ülkemizin dünyada tekrar tarihteki yerini almaya ve söz sahibi olmaya başladığı günümüzde, Silifke’mizin tarihinden gelen zenginlikle, Mersin ekonomisine, sosyal gelişmişliğine ve tüm kalkınma alanlarına paralel bir gelişme göstermesine katkı sunmak için yerel yönetim vizyonuna katkı koymak arzusu içindeyim.

SİLİFKE VE TURİZM

Silifke ve çevresi turizm açısından oldukça bakir bir alan. Yeterince turizm yatırım yapılmaması nedeni ile bölgeye yerli ve yabancı turist gelmek istemesine rağmen gelmiyor. Yatak kapasitesi yok denecek kadar az. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmalı, alt yapıları oluşturulmalıdır.

Tarihi zenginlikleri, denizi, dağı, ovası, Göksu Deltası hat da kış turizmi ile yerli ve yabancı turistlerin gelmeyi ve kalmayı çok arzu ettikleri bir bölge olması nedeni ile Silifke’de turizm ile ön plana çıkarılmalıdır.

TARIMSAL KALKINMA

Geniş ve bereketli ovalarımızın yanında, kırsal alanlarımızda da verimli topraklara sahibiz. Bunun yanı sıra Göksu nehrinin adeta nazlı bir gelin gibi aktığı Göksu Vadisi de tarımsal alanda sadece Silifke’ye değil bölgemize önemli ekonomik girdiler sağlayacak katkılar sunacaktır.

Coğrafi işareti bulunan çileğimiz, bunun yanında narenciye, erik, nar, incir, zeytin, tüm sebze çeşitlerinin yetiştirildiği verimli tarım alanları ile Silifke’nin mevcut tarımını ikiye hat da üçe katlayacak potansiyele sahip bir bölgedir.

Aziz Atatürk’ün ilk kooperatifi Silifke’de kurduğu ve ilk üyesi olduğu unutulmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Silifke’de böylesine bir girişimde bulunması, Silifke’nin verimli topraklara sahip olmasının yanında Silifke halkına güvenmesinden kaynaklıdır.

Bizlerde Silifkeliler olarak Aziz Ata’mızın bizlere önderlik ettiği tarımsal kooperatifimizi yaşatmak ve bu gücü tüm topluma yaymak için projelerimizi hayata geçireceğiz.

GÖKSU

Göksu nehri vazgeçilmezimizdir. Çok iyi değerlendirecek ve Göksu’nun adını Türkiye’de duymayan kalmayacak. Bununla ilgili projelerimizi ise, önümüzdeki süreçte açıklayacağız.

LİYAKAT

Her insan için önemli bir nişan olmalı aslında. Günümüzde ise çok aranıyor. Liyakat deyince; ilk akla gelen şüphesiz insanımız oluyor. Özellikle idareci, yönetici, makam ve mevkide olan insanlar geliyor öncelikle…

Liyakatlı olmak, topluma adaletli ve gerçek hizmeti sunmanın özünü oluşturur. Liyakatlı ne kadar çok insan olursa çevrenizde o kadar çok başarılı olursunuz. Liyakatlı ve vizyonlu insanlardan oluşan ekibimizle birlikte yola çıktık.

İMAR

Her ne kadar imar konusunda büyükşehir belediyesine bağlı olsak da yapılacak yeni imar planları ile Silifke’nin daha modern ve çağdaş gelişmesi için hayata geçireceğimiz projelerimiz ile Silifke’de imar konusunda noktayı koyacağız.

İmara açılan tüm alanların öncelikle alt yapılarının hazırlanmasını sağlayacak, ondan sonra yapılanmaya izin verecek bir anlayışı geliştireceğiz.

EKONOMİK KALKINMA

Silifke; tarih, doğa, denizi ile turizm açısından gelişmeye hazır bir bölge. Bunların kısa sürede harekete geçmesi elbette mümkün değil ancak kısa vadede özel girişimlerimiz ile Silifke’ye önemli sayıda yabancı turistin gelmesini sağlayacak projelerimiz var. Orta ve uzun vadedeki projelerimiz ise cabası…

Tarımsal alanda; verimli toprakları öne çıkan, ülkemizde çilek üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan ve ihracat olarak ciddi bir girdi sağlayan coğrafi işaretli çileğimiz başta olmak üzere turfanda çıkan tüm sebze ve meyveler katma değer katacak şekilde değerlendirilecektir.

OSB, Silifke için bir şanstır ve bu şansımızı daha aktif hale getirmek için yeni projeler devreye ivedi olarak girmelidir. Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılacak koordineli çalışmalar, bu alanda yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır.

AKKUYU’DAN YARARLANILMALIDIR

Ülkemizde bulunan en büyük dış kaynaklı yatırım Akkuyu projesidir.  Akkuyu NGS madem bölgemizde devletimiz tarafından yaptırılıyor, bu durumdan faydalanmanın yolları mutlaka aranmalı ve Akkuyu bölgemiz insanı için de yatırıma çevrilmelidir.

Akkuyu NGS’yi bölgemizde isteyenler de var istemeyenler de. Devletimiz Akkuyu’da nükleer santral yapılması için bir anlaşma yapmış ve bu anlaşma ile birlikte yatırım hızlı bir şekilde sürüyor. Devletimizin planladığı bir yatırımdan nasıl yararlanabiliriz?

Bilindiği gibi nükleer her alanda kullanılmaya başlandı. İnsan sağlığı açısından da kullanılmaya başlayan nükleer için bölgemizde bir Nükleer Tıp Hastanesi, araştırma merkezi gibi insana yönelik yatırımların yapılması sağlanabilir. Akkuyu burnumuzun dibinde olduğu sürece bölgemize önemli yatırımların gelmesine de imkan sağlayacaktır. Yeter ki ne yapılması gerektiğini bilelim ve buna göre projeler hazırlayarak, yapılması gereken yatırımları talep edelim.

SPOR

Vazgeçilmezlerimiz arasında yer almaktadır. Başta amatör spor kulüplerimiz olmak üzere imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sürdürüyoruz.

3. ligde mücadele eden Silifke’mizin güzide takımı Silifke Belediyespor için üzerimize düşen göreve her zaman hazırız. Bunu değerli yöneticilerimize söyledik ve buradan da söylemekte yarar görüyorum; imkanlarımız ölçüsünde şehrimizin takımına destek için her zaman varız…” diyen Kürşat Gökhan Göktaş sözlerini şöyle tamamladı:

Bundan dolayı 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde Silifke Belediye Başkanlığına aday olmak için ilçemizin değerli gençleri ve yetkin insan kaynağıyla ve MHP çatısı altında, hep birlikte yeni bir Silifke, dünyaya açık ama milli değerlerine ve zenginliklerine önce kendi sahip çıkan bir Silifke vizyonuyla Silifke’ye değer katmak istiyorum.

Bu süreçte partimin desteği, siyasi büyüklerimin oluru ve teveccühü için şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36