Kılıçdaroğlu, 22 Nisan’da Silifke’de

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 22 Nisan Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gökbelen Yaylasında katılacağı, Anadolu’nun Kadim Kültürü Yörükler-Türkmenler ve Değerlerimizi Koruma Yaşatma Çalıştayı hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, 22 Nisan’da Silifke’de

Çalıştayın Gökbelen Mahallesi’nde yapılacağını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Mersin’in gözde ilçesi Silifke’miz, 22 Nisan’da günlerce konuşulacak bir buluşmaya sahne olacak. Silifkeliler olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.

Genel Başkanımızla Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşlarımızı buluşturacağımız bu Yörük Çalıştayının olabildiğince coşkulu ve güzel geçmesi için tüm hazırlıklarımız titizlikle sürdürülüyor. Silifke Belediyesi olarak sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Sayın Genel Başkanımızın ziyareti, hem Mersin’e, hem Silifke’mize hem tüm Türkiye’ye büyük bir güç verecektir.

21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek çalıştay kapsamında, Musa Eroğlu konserinin yanı sıra halk oyunları, yörüklerin yaşamını konu alan paneller, konuşmalar, sunumlar, yöresel sanatçıların konserleri ve farklı etkinlikler yer alacaktır. Sevgiyi, emeği, hoşgörüyü yaşam felsefesi haline getiren, doğa anaya gönülden bağlı olan Yörüklerimizle umudu büyütmek için buluşuyoruz. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Çalıştayımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz’ dedi.

‘YEME-İÇME VE ULAŞIM BELEDİYEMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK’

Başkan Mustafa Turgut, ‘Biz özellikle Yörüklerimizin göç zamanında bunu yapalım istedik. Çünkü Yörük kültürü ile ilgili eğer bir değerimiz yaşatılacaksa ve tanıtılacaksa özellikle Silifke Yöresinin bu konudaki ağırlığı ve payı unutulmamalıdır. Bunun için bizim burada kendi kültürümüzü ve değerlerimizi hem kendi insanlarımıza, hem dışarıdan gelecek misafirlerimize aktarmamız gerekiyor.

Çalıştayımızda yeme, içme ve ulaşım tamamen ücretsiz olup belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, 21 Nisan ve 22 Nisan günlerinde Gökbelen Yaylası’nda yapılacak olan Yörük Çalıştayı’na bekliyoruz’ diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36