Mehmet Saydam, CHP 'den Milletvekili Aday Adayı oldu

Mehmet Saydam, CHP 'den Milletvekili Aday Adayı oldu

Mehmet Saydam, CHP 'den Milletvekili Aday Adayı oldu

  MEHMET SAYDAM, CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

HABER ATIKE CEYLAN KAÇAR 

Mersin’de parti yönetiminden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan CHP’li Mehmet Saydam’a coşkulu bir kalabalık destek verdi.

CHP’li Mehmet Saydam, Mersin Milletvekili Aday Adayı olduğunu gövde gösterisi şeklinde yaptığı açıklama ile duyurdu.

Mersin’in güçlü siyasetçilerinde olan ve CHP’de çeşitli kademlerde yöneticilik yapan Mehmet Saydam, düzenlenen programla aday adaylığını duyurdu.

-HALK İÇİN, HAK İÇİN CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARI-

Yaptığı selamlamanın ardından partililere seslenen CHP’li Mehmet Saydam, “Bugün varlığınızla bana güç verdiğiniz, beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Yaklaşık üç yıldır onurla sürdürmekte olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden, vatana millete hizmet idealimin ilk adımı, milletvekili aday adaylığı için bugün itibariyle ayrılıyorum. Bugüne kadar partimin birçok kademesinde görev aldım. Mut İlçe Başkanlığı, Milletvekili adaylığı, Mut Belediye Başkan Adaylığı ve İl Başkan Yardımcılığı gibi bu görevlerimi yürütürken üstlendiğim sorumluluğun bilincinde olarak, fedakarlıkla ve kararlılıkla çalıştım. Görevlerimi yaparken tek bir şiarım vardı: Hak, hukuk ve adaletle, Demokrasinin bütün kurum ve kurallarının işletileceği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı. Halk için, hak için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı. Bu sebeple bugüne kadar beni bu görevlere getiren, layık gören partime, örgütüme ve siz çok kıymetli yol arkadaşlarıma gönülden teşekkürü borç bilirim. Sağ olun, var olun. Şunu belirtmek isterim ki; Evet, bu görevleri büyük bir gururla ifa ettim. Lakin bilirim ki görevler geçicidir. En büyük onur Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin bir üyesi olmak, en büyük gurur, ülkemize hizmet yolunda her zorluğa göğüs germektir” dedi.

-HALKIN ÇARESİZLİKTEN KURTULUŞUNUN TEK YOLU CHP-

Saydam, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Hepimizin bildiği üzere çok zor günlerden geçmekteyiz. Özellikle son 5 yılda binlerce insan işsiz kalmış, açlığa terk edilmiştir. İşletmeler batmış, kepenkler inmiştir. Ekonominin çarkları artık dönmemektedir. Millet kirasını ödeyemez hale getirilmiştir. Yargıda yaşananlar, hacizler, icralar, yani çaresizlikten asgari ücretin altında çalışmaya mecbur bırakılan, çocuklarına daha iyi bir gelecek kuramama umutsuzluğu içinde olan çok büyük bir kesim mevcuttur. Emek sömürüsü büyümüştür. Kadına şiddet, çocuğa şiddet her geçen gün artmaktadır. Sağlık sistemi, eğitim sistemi çökmüş, yargı işlevsizleştirilmiş yani halk hükümet eliyle bizzat yaratılan kaderine terk edilmiştir. Halkımız yaşam mücadelesi vermektedir. Ancak bilinmelidir ki; özellikle son günlerde yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar, İstanbul’da milletin iradesine ipotek koyarak kendi halkını yok sayan uygulamalar bizi umutsuzluğa değil mücadeleye sevk etmiştir. İşte tüm bu yoksunluklardan, çaresizlikten tek çıkış yolu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. CHP Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart 2019’dan bu yana Milletimizin bu karanlıktan çıkması adına, demokrasi adına çok büyük işler yapmış, 31 Mart’ta halka teslim ettiği umudu büyüterek yol almıştır. Bu yolu yerelde kararlılıkla devralan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Vahap Seçer, yerel yönetimlerdeki başarının genel seçimlere yansıyacağının bilinciyle çok başarılı çalışmalar yürütmüş, kentte sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamak adına çok çalışmış, farkındalık yaratacak projelerle, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan her kesime hizmet götürmüştür. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızın yereldeki başarılı çalışmaları bizlere genel iktidarın kapılarını da aralayacaktır, bizlere düşen görev inançla, özveriyle, çok çalışarak iktidar kapısını açmaktır.”

-CHP’NİN HER BİR ÜYESİNE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesine düşen görev, partinin ve Genel Başkanın iktidar yolunda verdiği mücadeleyi yükseltmek olduğunun altının çizen Mehmet Saydam, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci 100 yılında, 2023 yılını halkın iktidarıyla taçlandırmak isteyen her birimize düşen görev, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi, en ucu, en yalnız yeri, en kalabalık caddesi olmak üzere her yerde olmak ve haksızlığa ve adaletsizliğe karşı ittifak oluşturmak tek adam düzenine son verip demokratik parlamenter sistemini yeniden tesis etmektir.

Önümüzdeki seçimlerin var olma ve yok olma arasındaki bir seçim olduğunun, hayati derecede önem arz ettiğinin bilinciyle, vicdanını yüreğinde taşıyan bir Yörük olarak, bir Mersinli olarak, tabandan gelen, örgütlülüğü bilen bir kardeşiniz olarak kurtuluşa giden yolda, milletim için, Mersin’im için, çocuklarımız, kadınlarımız için ülkemizin geleceği için her türlü riski almaya, her engeli aşmaya, sizin içinizden geçenleri dile dökmeye, sizlerin gözü kulağı olmaya ve sizin yüce takdirinizle 2023 Genel Seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adaylığına talip olduğumu bildirmek isterim.

Eğer Partimizin, örgütümüzün ve milletimizin takdiriyle Mersin halkını temsil noktasında vekalet alırsam bu ülkenin tekrar ayağa kalkması, halkımızın özgür, demokratik ve laik bir düzende refah içinde yaşaması için sonuna kadar yılmadan usanmadan mücadele vereceğimin sözünü vermek isterim. Bunun kurulu düzeni savunanlar sayesinde değil, onlara rağmen olacağını, Onun da demokrasi içinde ses yükseltme, dayanışma ile gerçekleşeceğini bilirim. Ve bilirim ki Zafer her zaman inananların ve çalışanların olmuştur. Yolumuz açık, yarınlarımız aydınlık olsun” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36