MHP’nin 49. yıldönümü Silifke’de kutlandı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 49. Yıldönümü sebebiyle MHP Silifke İlçe Başkanlığı tarafından ilçe binasında kutlama programı düzenlendi.

MHP’nin 49. yıldönümü Silifke’de kutlandı

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda dava şehitleri için Kuran tilaveti okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay,  "1969 yılının 8-9 Şubat’ ında, yok sayılan bir milletin ve uçuruma sürüklenen Türk Gençliğinin yeniden şahlanışını müjdeleyen, kendini devlet ve millet bütünlüğüne adamış şahsiyetli adamların oluşturduğu ve yüzyıllar sonrasına bile miras kalacağına inanılan Milliyetçi Hareket Partisi,  ülke topraklarına ve Türk Milliyetçilerinin yürekleri üzerine inşa edildi.

Rusya’dan esen komünizm rüzgarını, yıldırımlar yaratan Türk gençliğinin çelik iradesi ve demir yumruğu ile kırıp parçalayan Milliyetçi Hareket Partisi, Turan’a giden yolun Türkiye’den geçtiğini yedi cihana haykırdı. Başbuğ Alparslan Türkeş’in: “Hepiniz birer Türk bayrağısınız.” cümlesi, milyonlarca Türk gencinin yüreğine dokundu. İdam sehpalarında, üniversite koridorlarında, puslu sokaklarda Üç Hilal için hürriyet türküleri söyleyen yiğitlerin, şehadet yurduna giderken yanlarında götürdükleri kutlu sevdanın adı oldu Milliyetçi Hareket Partisi.

Devlet ve millet sevdasını, Gümrük ve Tekel Bakanımız Gün Sazak Bey’in yüreğinde gördüğümüz bir dönemde, bu milletin Milliyetçi Hareket Partisi’nden başka gidecek bir kapısının olmadığını gösterdik. Dürüst ve adaletli duruşuyla şer odaklarının hedefi haline gelen ve pusu sonucu şehadete eren Şehit Gün Sazak, gurur kaynağımız, şeref abidemiz, onur vesikamızdır.

Rahmetli Dündar Taşer, “Sen daha tecrübelisin, daha atılgansın, daha zekisin. Neden genel başkan sen olmadın da Alparslan Türkeş Bey oldu?” diye soranlara, engin yüreği, Bozkurt bakışı ve dik duruşu ile şöyle cevaplar:

“Söyledikleriniz doğru değil, doğru olsa bile fark etmez. Bir duvarın kırılması gerekiyorsa, ben önce balyoz ararım. Bulamazsam iki tekme atar, gövdem ile yoklarım. Yıkılmıyorsa vazgeçerim. Ama Türkeş öyle değil. O, sonuna kadar mücadele eder. Gövdesiyle yüklenir, kafası ile vurur. Düşer, bayılır sonra tekrar devam eder. Ama Türkeş, o duvarı yıkar. İşte Lider odur.”

Tarihe geçen bu söz, işte tüm fikriyatımızı özetlemektedir. “Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız.” sözleri, kuru bir slogandan ibaret değildir. Yarım asırdır, hala ilk günkü gibi güçlü, sağlam ve inanmış bir şekilde varlığını sürdüren partimiz, geleceğe daha sağlam, daha güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır.

Fikirlerimiz, ilk günkü gibi tazedir. Yumruklarımız sıkı, duruşumuz net, bakışımız Türk’çedir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in yolbaşçılığında, yürüyeceğimiz bir Kızıl Elmamız vardır. 1969 yılında dikilen sancak, tanklara karşı dik durmuş, yıkılmamış, tüm tehditlere rağmen ayakta kalmıştır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle;

Hareketimizin Kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyi, ebediyete intikal etmiş dava arkadaşlarını, Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bıraktıkları bu kutlu mirası, ömrümüzün sonunda kadar Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda yücelteceğimize, bu mefkuremizin fersah fersah büyümesi için yorulmadan, bıkmadan çalışacağımıza yürekten inanıyorum.

Partimizin kuruluşunun 49.senesini gururla ve onurla tekrar kutluyorum.

Rabbim, bu davayı Turan ile kavuştursun. Bizleri, Ülkücü şehitlerimizin şefaatine nail eylesin. 49 yıl evvel az değildik, bugün çoğuz, yarın daha da çok olacağız.

 

Cenab-ı Allah, Türk Milletini var eylesin. Dünya durdukça, Milliyetçi Hareket Partisi yaşasın" dedi.

Program günün anlam ve önemine uygun slayt gösterileri ile devam etti. Okunan Kuran tilaveti sonrasında program sona erdi.

 Programa parti yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları tam kadro katılırken, parti üyeleri de  yoğun bir katılım gösterdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79