Muhtarlar, söz lerini yerine getirmek istiyor

Silifke Muhtarlar Derneği üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, zor şartlarda görev yaptıklarını ve bu görevleri yaparken hak ettikleri değeri görmek istediklerini belittiler.

Muhtarlar, söz lerini yerine getirmek istiyor

Hizmet etmek konusunda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini belirten Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan , “Bizler her kesimle, herkesle barışık olup vatandaşa hizmet etme yolunda hemfikir olmak istiyoruz. Yaşanılan bazı sorunları işbirliği ile aşıp, vatandaşın güvenine layık olmayı istiyoruz” dedi.

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan, “ Biz muhtarlar çok zor şartlar altında görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu görevi ifşa ederken yerel yöneticilerimizi yanımızda sık sık görmeyi bekliyoruz. Mahallelerde yaşanan tüm sorunlara ve vatandaşın problemlerine en vakıf olan kişiler biz muhtarlardır.  Biz muhtarlar kent adına verilecek olan kararlarda daha aktif rol üstlenmek istiyoruz. Çünkü kentin sorunlarını en iyi bilen ve bu sorunların çözümü noktasında fikir sahibi olan kişiler bizleriz. Bu anlamda bazı hizmetlerin verebilmesi için büyükşehir belediyesi ile işbirliğimiz şart. Hepimizin amacı vatandaşa hizmetse aynı fikirde birleşmemiz gereklidir” diye konuştu.

Muhtarlar ve Büyükşehir arasında köprü oluşturduk

MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Muhtarları dinledikten sonra, “ Mahalle muhtarlarımızın işlerinin ne kadar zorluğunu biliyoruz. Muhtarlarımızdan bizlere gelen bilgiler doğrultusunda Mersin Büyükşehir arasında koordineyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunları bizlerde biliyoruz ve birçoğunu takip ediyoruz. İlçe teşkilatı olarak muhtarlarımızla Mersin Büyükşehir arasında bir köprü olup hep birlikte hizmet verme yolunda hareket ediyoruz.  Sizlerden ricamız; bizlerin ulaşamadıkları sorunları bizlere iletmeniz ve çözümü için hep birlikte istişare içinde olmamız. Teşkilat olarak haftada bir kez Mersin Büyükşehre giderek gerekli birimlerle görüşmekteyiz. Bize sorunlarınızı bir dilekçe halinde getirirseniz bu sorunları gerekli birimlere götürüp takipçisi olma şansını yakalamış oluruz” dedi.

Silifke Belediye Sorumluluktan kaçıyor

Silifke Belediyesinin kendi sorumluluk alanlarındaki hizmeti verme sorumluluğundan kaçtığını belirten Başkan Oğuz, “ Silifke Belediyesi birçok konuda sorumluluğu üzerinden atıp kendi yapması gereken hizmetleri Mersin Büyükşehirin yapması gerektiği gibi halka lansettiriyor.  İşin içinden ve sorumluluktan sıyrılıyor. Fakat büyükşehir yasasıyla hizmet alanı bellidir. Mersin büyükşehir belediyesi, öncelikle kendi hizmet alanlarındaki hizmetleri tamamlamak istiyor. Bunlar yapıldıktan sonra kendi hizmet alanı olmayan yerlere de hizmet götürme ve vatandasın sorunları çözme konusunda tüm gücüyle çalışmaktadır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36