Oy çokluğu ile kabul edildi

70 MİLYON TL’LİK KREDİ ONAYLANDI

Oy çokluğu ile kabul edildi

3 Kasım cuma günü çoğunluk sağlanamaması nedeni ile 6 Kasım Pazartesi gününe ertelenen meclis toplantısında, yeni belediye hizmet binası için 70 milyon TL borçlanması, oy çokluğu ile kabul edildi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok Başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclis toplantısına mazeret belirten meclis üyelerinin dışında İyi Parti’den 2, CHP’den 9 üye katılırken, Cumhur ittifakından başkan dâhil 14 üye toplantıda yerini aldı.

3 Kasım Cuma günü meclis toplantısına katılmayarak, kredi alınmasını engelleyen CHP, bugün (6 Kasım Pazartesi) yapılan meclis toplantısında, kredi kullanılmasına ret oyu verdi.

Saat 15.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan toplantı yaklaşık 20 dakika sürdü. Yoklamanın ardından komisyonlardan gelen evraklar görüşüldü ve gündem maddelerine geçildi.

Cuma gününden bu tarafa Silifke gündemini meşgul eden Silifke Belediyesinin, yeni belediye hizmet binası için 70 milyon TL borçlanması, CHP’nin itirazına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP grubu mevcut hizmet binasının yeterli olduğunu, bu kadar borçlanmanın halka büyük külfet getireceğini, 36 ayda bitmesi planlanan hizmet binasının niçin kısa sürede bitirilmesi için kredi kullanılmasını anlamadıklarını belirterek, yüksek faizli borçlanmanın çilesini Silifke halkının çekeceğini dile getirdi.

Bu konuşmaya karşılık olarak Başkan Altunok ise, bu krediyi sıkışılması halinde kullanmak için talep ettiklerini, mevcut binanın Silifke merkezinde 250 araçlık bir oto park sorununu da ortadan kaldıracağını dile getirdi. Oylamanın ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36