Seçer’den önemli açıklamalar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı öne çıkan önceki dönem CHP Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın son toplantısında Mersin hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Seçer’den önemli açıklamalar
Mersin’in en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğini belirten Seçer, projelerinin üretim, iş ve aş odaklı olacağının işaretini verdi ve “Mersin’in işsizlik sorununu çözemediğimiz ve insanların evine ekmek götürmesini sağlayamadığımız sürece, bu sorun her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşacak, yeni yeni sorunları beraberinde getirecektir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı öne çıkan CHP’li Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın son olağan meclis toplantısına katıldı. Oda Başkanı Ruhi Koçak ile Meclis Başkanı Ali Kıraç ve oda üyelerinin da hazır bulunduğu toplantıda Seçer, Mersin’in sorunlarına ilişkin olarak önemli değerlendirmeler yaptı.

Yeni yılın yeni umut ve beklentileri de beraberinde getirdiğini belirten Seçer,  yeni yılda da Mersin’de yaşayan herkesin ortak kaygısının ve Mersin’in geleceği olması gerektiğini söyledi. Seçer, “Her ne görevde olursak olalım, hangi siyasi partiden, hangi etnik kökenden gelirsek gelelim, hangi inanç grubundan olursak olalım; hepimizin şehrimiz için çalışmak, kentimize faydalı olabilmek gibi bir düşüncesi mutlaka olmalıdır. Onun için, birlikte çalışmamız ve birlikte üretmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi. Seçer, Mersin’in her alanda daha gelişmiş, daha kalkınmış ve daha yaşanabilir kent olabilmesi için kentin tüm dinamiklerini dinlemeye, ortak aklı oluşturmaya çalıştığını anlattı.

SURİYELİLER İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ

Mersin’de yaşanan en büyük sosyal sorunların başında işsizliğin geldiğini, diğerinin de Suriyeli göçmenler sorunu olduğunu belirten Seçer, Mersin’deki Suriyelilerin sayısının kayıt dışı olanlarla birlikte 350 bin kişiye ulaştığını söyledi. “Böylesine ağır bir tablo, şehrimize ağır ekonomik ve sosyal sorunlar doğruyor. Bizim artık geleceğe dönük kısa, orta, uzun vadeli stratejik planlar yapmamız ve yeni projeleri geliştirmemiz gerekiyor” diyen Seçer, sorunun çözümünde, hükümetin de öne çıkması gerektiğinin altını çizdi.

İSTİHDAM ODAKLI PROJELER

Mersin’deki tüm sorunların farkında olduklarını ancak en temel konulardan birinin işsizlik olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin’deki işsizlik oranının Türkiye’nin genelindeki işsizlik oranını geçtiğini söyleri. CHP’li Seçer, “Bu durum, bize Mersin’e daha çok yatırımcı çekmemiz gerektiğini ve kendi değerlerimizin farkına vararak, bunlara sahip çıkmamız ve bu değerleri daha geliştirmemiz gerektiğini bizlere işaret ediyor” diyen Seçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşte bu nedenle Mersin’de yaşayan herkesin kaygısı ve endişesi, Mersin’in geleceği olmalıdır. Mersin, coğrafik olarak son derece önemli ve son derece stratejik bir konuma sahip olmasına rağmen bu değerini ne yazık ki yeterince değerlendirilememiştir. Bunun geçmişteki sebepleri elbette konuşulabilir, ancak biz önümüze bakmalıyız. Mersin’in coğrafyasının kendine sunmuş olduğu bereketli toprakları ile var olan potansiyeli üzerine eklendiği takdirde yaşadığı problemleri aşacak bir güce sahiptir. O nedenle Mersin için geliştireceğimiz proje alanları daha çok istihdam odaklı olacaktır. İstihdama neden önem veriyoruz, çünkü bir insandan kötülük görmeniz için o insanı açlığa mahkum etmeniz lazım. Eğer, bir insana aş, iş veriyorsanız o insan çoluğuna çocuğuna evine ekmek götürüyorsa o insandan zarar gelmez. İşsizlik sorunu çözemediğimiz ve insanların evine ekmek götürmesini sağlayamadığımız sürece, bu sorun her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşacak, yeni yeni sorunları beraberinde getirecektir” dedi.

MERSİN’DE TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYAN BAŞIMIZIN TACI OLACAKTIR

Yerel yönetimlerin doğrudan istihdam yaratma alanı olmayacağını ancak yatırım yapmak isteyen, iş aş olanağı açmak isteyenlere olanak tanıyacak ve kolaylıkları sağlayacak makamlar olduğunu söyleyen Seçer, “Mersin, yıllardır var olan dinamikleriyle birlikte belki istediğimiz, beklenen seviyeye gelmedi. Oysa Mersin’in değerlerinin hepimiz farkındayız. Limanımız var, dünyadan mal alıp satıyoruz. Bereketli topraklarımız var, ülkemizin tarımsal üretiminin önemli bir bölümünü bu topraklardan sağlıyoruz. Sanayi bölgelerimiz var; organize sanayi, ihtisas sanayi bölgemiz var. Turizm potansiyelimiz var. Ancak, Mersin’i hala adından söz ettiren, sadece yurt içinde değil yurt dışında da hak ettiği yere taşıyabilmiş değiliz.  Dolayısıyla, bu kente yatırım yapmak isteyen, Mersin’e değer katmak isteyen; iş aş yaratmak isteyen herkesin, yasalara,  anayasaya bağlı, ülkemizin kurucu değerlerine saygılı olması koşuluyla herkesin,  her anlayışın benim başımın üstünde yeri vardır. Bundan sonra da hep böyle olacaktır”

Seçer, Mersin’in sorunlarına ilişkin olarak ilgili kişi, kurum ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeyi sürdüreceğini ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alış verişi yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.  






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79