Kızkalesi, Ünlü Voleybolcuları Ağırlayacak

Kızkalesi, Ünlü Voleybolcuları Ağırlayacak

Kızkalesi, Ünlü Voleybolcuları Ağırlayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2-6 Mayıs tarihleri arasında Kızkalesi’nde dünyanın en önemli plaj voleybolu organizasyonlarından biri olan ‘Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldız Mersin Türkiye’yi ağırlamaya hazırlanıyor.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliği ile ‘Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldız Mersin Türkiye’, 2-6 Mayıs tarihlerinde Erdemli ilçesi Kızkalesi plajında gerçekleştirilecek.

Voleybolcular Mersin’in mavi bayraklı tek halk plajı olan Kızkalesi’nde boy gösterecek

Plaj Voleybol Dünya Turu, bu yıl Mersin’in mavi bayraklı tek halk plajı olan Kızkalesi’nde dünyanın en iyi plaj voleybolcularının boy göstereceği bir etkinlikle görücüye çıkacak.

Mersin’in tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Plaj Voleybol Dünya Turu, dünyanın dört bir yanından insanı, arkasındaki Kızkalesi görseli ile büyüleyecek bir atmosferde yapılacak. Avrupa’nın en kaliteli ve yetenekli sporcuları Mersin’de ağırlanırken, sporseverler oyun kalitesi yüksek maçlar izleyecek. 

Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldız Mersin Türkiye’ye sayılı günler kala Erdemli ilçesi, Kızkalesi plajında son yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yürütme kurulu toplantısında kurumlara düşen görevler kararlaştırıldı ve voleybol sahası incelendi. Toplantıya Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci ile Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Erdemli Belediyesi, MESKİ’den yetkilileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katılarak fikir alışverişinde bulundular.

Organizasyonda toplam 150.000 dolar para ödülü dağıtılacak

Mersin’in ve ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlayan uluslararası organizasyonlardan birisi olan ‘Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldız Mersin Türkiye’de 40 ülkeden toplam 124 takımın başvurduğu organizasyonda erkeklerde 56, bayanlarda 51 takım toplam 107 takım – 214 sporcu, daha önceki Dünya Turu puanları ile Mersin Kız Kalesi’nde düzenlenecek organizasyonda mücadele etme hakkını kazandı.

Erkekler ve bayanlar kategorilerinde ayrı,ayrı 24 takım puanları ile otomatik olarak ana tabloya yerleşirken, erkeklerde 32 takım, bayanlarda da 27 takım ana tabloya kalabilmek için 2 Mayıs’ta eleme turnuvası oynayacak. Her iki kategoride de 8’er takım eleme tablosundan ana tabloya katılma hakkı kazanacak.

Ana Tablo müsabakaları, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü başlayacak. Türkiye, erkeklerde 3’ü ana tabloda, 2’si elemede, bayanlarda da 3 takım ana tabloda olmak üzere toplam 5 erkek, 3 bayan takımı ile mücadele edecek.

Toplam 150.000 dolar para ödülünün dağıtılacağı organizasyonun, olimpiyat sıralamasına puanları açısından büyük önem taşıyor.

Dünya ve Avrupa basının da ilgisinin yoğun olacağı organizasyonun final maçları ve ödül töreni, 6 Mayıs 2018 Pazar günü, TV8,5 ekranlarından naklen 16:00-18:00 saatleri arasında yayınlanacak. Yarı finaller, bronz madalya ve altın madalya müsabakalarının tamamı da FIVB ve TVF’nin Youtube kanallarından tüm dünyaya canlı olarak ayrıca yayınlanacak. Seyirci girişinin ücretsiz olacağı bu organizasyona Mersin’den servisler de kaldırılacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36