Spor Dünyası Mersin’de Buluşmaya Devam Ediyor

Spor Dünyası Mersin’de Buluşmaya Devam Ediyor

Spor Dünyası Mersin’de Buluşmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Sporun Mutfağındakiler Paneli” ile spor dünyasının önemli isimlerini Mersin’de  ağırlamaya devam ediyor.Sporun duayen ve tecrübeli isimleri bir araya geldi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak yapılmaya devam eden, spor dünyası hakkında bilinmeyenlerin ve merak edilenlerin konuşulduğu ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’nde katılımcılar deneyimlerini vatandaşlarla paylaştı.

 BJK ve GS eski Milli Futbolcuları Mersin’de

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, akademisyen, yazar ve gazeteci Emre Tilev’in moderatörlüğünü üstlendiği panel, Almanya’da futbola başlayan, 1996’da Kocaelispor’a transfer olarak Türkiye kariyerine başlayan ve 1999-2003 yılları arasında şampiyonluğu yaşayan Beşiktaş eski Milli Futbolcusu Ahmet Dursun, futbola Balıkesir altyapısında başlayan, 1992 yılında profesyonelliğe geçen, 1995-1996 sezonunda Galatasaray forması giyerek kariyerinde zirve yapan Galatasaray eski Milli Futbolcusu Evren Turhan, TRT Spor Stadyum Programı’nda yorumculuk ve Türkiye Futbol Federasyonu Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanlığı yapmış, FIFA eski Hakemi ile Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu ile Turkcell U16-U18 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 Metre Engelli’de Yıldızlar Salon Türkiye Rekoru ’nu 2 kez yenileyen, Okullar Dünya Şampiyonu Milli Atlet Şevval Ayaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ni dinleyenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Kemal Çokakoğlu ve Hasan Gökbel, Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hamit İzol ve MİY Teknik Heyeti, Mersin Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yunus Yıldırım, TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin İl Temsilcisi Ali Adalıoğlu, DHA GS Muhabiri Serhan Türk ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

 “Mersin’i ailem olarak görüyorum”

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, akademisyen, yazar ve gazeteci Emre Tilev, artık Mersin’i ailesi olarak görmeye başladığından söz ederek, “Ben Mersin’i hep ailem olarak görüyorum artık. Burada her ay bir başka spor panelinde sizlerle birlikte olmanın güzelliklerini yaşıyoruz. Bu panellerin düzenlenmesinde çok büyük emeği geçen isimler var ki, bunlardan biri de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz. Çok yoğun bir çalışma temposu var ve ben öncelikle ona teşekkür ediyorum. Bizi İstanbul’dan buraya getirdi. Sizlerin karşısında, sizlerle beraber sorularınızı yanıtlama şansına eriştik. Mersin spor potansiyeli anlamında müthiş bir kent. Çok değerli sporcular yetiştiriyor, oyunlara ev sahipliği yapıyor. Harikulade tesisleri var” dedi.

Döneminde futbol dinamiklerinden en önemli biri olan ve genellikle attığı gollerle gündeme oturan Beşiktaşlı eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun, futbolculuk kariyerinden ve BJK serüvenine nasıl başladığından bahsederken, “Allah sana bir yetenek veriyor ve kullanması, üstüne koyması sana kalmış. Bende Allah’ın bana verdiği yeteneği iyi değerlendirdim, kendime baktım, iyi çalıştım ve bunun sonucunda da başarılı oldum” ifadelerini kullandı. 2013 yılında futbolu bırakan Dursun, Türkiye’ye geldiği yıllardan bu güne kadar alt yapı probleminin çözüme kavuşmadığından, Türk futbolunda neden yıldız yetiştirilemediğinden ve çocuklara küçük yaşlarda futbolun detayları öğretilmezse, ileride de başarılı olamayacaklarından söz etti. Dursun son olarak Survivor maceralarını da katılımcılar ile paylaştı.

“Mersin İdmanyurdu’nu tekrardan Süper Lig’de görmek istiyoruz”

Galatasaray macerasından söz ederek konuşmaya başlayan Galatasaray eski Milli Futbolcusu Evren Turhan, “Mersin’i seviyorum ve çok gelme fırsatım olmamıştı. Zaman zaman futbol oynamaya ve birkaç defa da gezmeye gelmiştim. İnşallah Mersin İdmanyurdu’nu da tekrardan Süper Lig’de görürüz” diye konuştu. GS eski Milli Futbolcusu Turhan, 1 Mart’ta GS Müzesi’nin açılacağının müjdesini verirken,  FIFA eski Hakemi ve Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı olan Mustafa Çulcu ile yaşadığı anılarından, sahalarda yaşadıkları olaylardan ve kırmızı kartlarından da söz etti. Bu sezon hangi takımın şampiyon olacağı konusunda yorum yapan Turhan, 3 büyük takım ve Başakşehir’in şampiyonluğa oynadığından söz ederek, gönlünde yatan şampiyonun ise Galatasaray olduğunu belirtti.

 FIFA eski Hakemi ile Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu da “Uzun bir aradan sonra Mersin’e geldim ve Mersin çok değişmiş, çok da güzel bir şehir zaten. Eksik olan tek şey Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig’de olmayışı. İnşallah en kısa zamanda onu da görürüz. Çok değerli iki futbolcu kardeşim şurada olduğu kadar sahada da asil ve beyefendilerdi. Sahada süreli hakeme yardım eden ve hakemin yanında olan, pozitif enerjisini hakeme ve oyunculara veren çok değerli sporcular. Onlarla birlikte aynı jenerasyonda görev yaptığım için kendimi şanslı addediyorum” ifadelerine yer verdi. Hakemliğin sadece düdük çalmak ve sarı-kırmızı kart göstermek olmadığını da dile getiren Çulcu, hakemlerin kendi kişisel gelişimlerini sağlamak zorunda olduklarından bahsetti.

 “Başarımdaki en büyük destek ailemden geldi”

Başarıya giden yolculuğunda neler yaşadığından, o gibi olmak isteyen gençlere başarısının kaynağının ne olduğundan bahseden Okullar Dünya Şampiyonu Milli Atlet Şevval Ayaz, “Bu başarımda en büyük desteği bana ailem verdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Antrenörüm sayesinde de buralara kadar geldim. Her gün düzenli olarak antrenman yaptık, birçok yarışa girdim, deneyim kazandım. Oradaki deneyimlerle dünya şampiyonluğuna girdim. Orada büyük bir başarı elde ettim. Tokyo’da olmayı istiyorum ve bunu için çalışıyorum. Bu yıl da hedefimiz Akdeniz Oyunları” şeklinde konuştu. Ayaz, günde kaç saat çalıştığını anlatarak, hedefinin 100 Metre Engelli olduğunu belirtti.

Panelin ardından soru-cevap kısmına geçildi ve panelistler, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Düzenlenen panelin ardından, protokol üyeleri tarafından spor dünyasının önemli isimlerine organizasyona katıldıkları için çiçek ve plaket hediye edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36