'Sporun Mutfağındakiler' Mersin'de

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli aralıklarla düzenlenen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ kapsamında, spor dünyasının duayen isimleri Mersinlilerle bir araya geldi.

'Sporun Mutfağındakiler' Mersin'de

Sporun tecrübeli isimleri ile bir araya gelindi

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri Emre Tilev’in moderatörlüğünü üstlendiği panel, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve Teknik Direktör Oğuz Çetin, Eski Milli Futbolcu ve TRT Spor yorumcusu Serkan Reçber, spor muhabiri Serhan Türk ile Sırıkla Yüksek Atlama Liseler Dünya Şampiyonu Mesure Tutku Yılmaz ve Sırıkla Yüksek Atlama Liseler Düya Şampiyonu Ersu Şaşma’nın katılımıyla gerçekleşti.

Panelde Emre Tilev, Oğuz Çetin ve Serkan Reçber, sporla ilgili deneyimlerini Mersinlilerle paylaşarak, son günlerin en çok konuşulan spor olaylarıyla ilgili yorumlarda bulundular. Sohbet sonrası soru cevap şeklinde devam eden panel, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Tilev: “Harikulade düşünce yapısına sahip bir belediyeniz var”

‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’nin gerçekleştirilmesinde öncü olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek konuşmasını gerçekleştiren Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri Emre Tilev, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen harikulade organizasyonunda başta Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere Mersin’de bizlerle beraber olan herkese sonsuz teşekkürler. Ben Mersin’i bir aile olarak görüyorum ve buraya her ay geliyorum. O yüzden benim güzel ailemle bir arada olmanın coşkusunu ve güzelliğini yaşayan biri olarak sevgili ailem, biri karşıladığınız, bizi konuk ettiğiniz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizi bağrınıza bastığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum, minnettarız” dedi.

Mersin’in güzide bir şehir olduğundan bahseden Tilev, “Bu şehirde yaşıyor olmanız çok büyük bir avantaj. Çünkü Mersin her anlamda birçok şeyin öncüsü. Çok yakın bir tarihte Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Mükemmel tesisleşmeniz var. Harikulade bir düşünce yapısına sahip belediyeniz var. Belediye Başkanı genel yapısıyla hakikaten spora çok değer ve özen veriyor” şeklinde konuştu.

Çetin: “Futbol kültürümüz çok kaotik”

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve Teknik Direktör Oğuz Çetin de teknik direktörlük yapmanın, faal olarak futbol oynamaktan daha zor bir iş olduğunu vurgulayarak, “Burada olmak gerçekten çok güzel. Mersin sevdiğim bir şehir. Futbol hayatımız boyunca da sıkça geldiğimiz ve maçlar yaptığımız, zaman zaman birkaç gün kaldığımız güzel bir ilimiz. Umut ediyorum ki bugün kendi tecrübelerimizi ve yaşadıklarımızı sizlerle paylaşacağız. Türkiye’de maalesef bizim futbol kültürümüz çok karmaşık ve kaotik olduğu için futbolu oluşturan bütün unsurların birbirine girdiği ve saygı ortamının kalmadığı bir durumda faal oyuncu olmak kadar güzel ve kolay bir şey yok. Çünkü her şey sizin elinizde, kendi karakterinizle ve yeteneklerinizle ayakta kalmanız çok daha elinizde ve kolay olan bir şey. Ama teknik adamlıkta kulüp yapılanmaları ve özellikle de yönetici, oyuncular, basın, taraftar işin içerisine girince çok daha karmaşık bir hal alıyor. Teknik adamlık dolayısıyla çok daha zor” diye ifade etti.

 

Reçber: “Hayal edin ve hayallerinizin peşinden koşun”

Neden futbolu seçtiği ve bugün spor yorumculuğu yaptığını anlatarak konuşmasına başlayan Eski Milli Futbolcu ve TRT Spor yorumcusu Serkan Reçber, “Bizler ekranda futbolcu kardeşlerimize kendi hatalarımızı üzerinden yol gösterirken neyi yapmaları veya neyi yapmamaları noktasında da ifadelerde bulunuyoruz. Tabi bunları doğru üslupla ve saygı çerçevesinde kullanıyoruz. Şimdiye kadar da hiçbir futbolcu kardeşimizden ve hiçbir yöneticimizden negatif bir geri dönüş almadık. Kırmadan dökmeden ve eleştirdiğimiz kişiye bilgiye dayalı eleştiri yapmak en doğrusu. Eleştiriler konusunda o yüzden çok hassasız” ifadelerini kullandı.

Salonda kendisini dinleyen gençlere seslenen Rençber, “Hayal edin ve hayallerinizin peşinde koşun. Eğer ben bugün Fenerbahçe’yi tutarken, Fenerbahçe’de oynayacağım diye hayal ederken, Fenerbahçe’ye karşı bu formayı giyeceğim derken ve Oğuz abi en büyük idolümdü ve bunların hepsini gerçekleştirme şansını yakaladım. Demek ki hayatta mucizeler var ve sadece şekil değiştirdiğine inananlardanım. Hayallerinizin peşinden gidin arkadaşlar” dedi.

Spor Muhabiri Serhan Türk ise “Biz Mersin’i çok seviyoruz ve Mersin’e gelmekten de çok büyük keyif alıyoruz. Bizlere bu fırsatı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da çok teşekkür ederiz” diye belirtti. 

Sırıkla Yüksek Atlama Liseler Dünya Şampiyonu Mesure Tutku Yılmaz ve Sırıkla Yüksek Atlama Liseler Dünya Şampiyonu Ersu Şaşma da sırıkla atlama spor serüvenlerine nasıl başladıklarını anlatarak, hedeflerinin 2018 Haziran ayında yapılacak olan Akdeniz Oyunları’na ve 2020’da Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Yaz Olimpiyatları’na katılmak olduğunu ifade ettiler.

 

Program sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel tarafından panelistlere çiçek ve plaket hediye edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36