Taşucu Stadı’nın açılışı gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından modernizasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Taşucu Stadı’nın açılışı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından gerçekleştirildi.

Taşucu Stadı’nın açılışı gerçekleştirildi

Stadın açılışında konuşan Başkan Kocamaz, “Bizler yerel yönetimler olarak gençlerin sağlıklı ve ahlaklı birer sporcu olmaları, toplum yararına hizmet verecek şekilde yetişmeleri için gayret ediyoruz” dedi.

Taşucu Stadı’nın açılışından hemen önce ise Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak yapılmaya devam eden Sporun Mutfağındakiler Paneli’nde, forvet mevkiinde görev yapmış eski futbolcu ve şu anda Villarreal'in altyapı teknik direktörlüğünü yapmakta olan Beşiktaş’ın eski yıldız oyuncusu Nihat Kahveci,  orta sahanın solu ve Forvet mevkilerinde oynamış eski milli futbolcu ve teknik direktör Tuncay Şanlı,  110 metre engelli Türkiye rekortmeni ve Gençler Balkan Şampiyonu Miktad Sevler öğrenciler ile bir araya geldi.

Taşucu Stadı’nın açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel,  MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, Taşucu Ülkü Ocakları Başkanı Emir Cömert ve protokol üyeleri katıldı.

Mersin futboluna yıldız kazandırılacak

Taşucu Stadı’nın açılışını gerçekleştirirken yaptığı konuşmasında stadın yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Aziz Atatürk diyor ki; ‘Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim. Dolayısıyla bizler yerel yönetimler olarak gençlerin sağlıklı sporcu olmaları, ahlaklı sporcu olmaları ve toplum yararına hizmet verecek şekilde yetişmeleri için gayret ediyoruz. Sporu seviyoruz ve spora Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ilçe ayrımı yapmadan eşit hizmet vermek şartıyla bütün ilçelerimizde destek veriyoruz. Taşucu Stadımızın eski halini sizler de biliyorsunuz, bizler de biliyoruz. Bu stadın drenajı yoktu, çimi tamamen elden çıkmıştı. Herhangi bir seyirci tribünü yoktu. Biz bu stadı komple yeniden ele aldık ve yaklaşık 1 milyon lira gibi bir maliyetle bugünkü konumuna getirdik. Dileğimiz şu ki burada gençlerimiz kavgasız, dövüşsüz, centilmence mücadele etsinler. Ben bu sahalardan Silifke Sporumuza ve Mersin İdmanyurdumuza yetişecek futbolcularla çok daha yıldız kazandıracağını düşünüyorum. Şimdiden bu stadın bütün gençlerimiz ve bütün spor kulüplerimi için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde Taşucu Stadı hizmete açıldı. Gerçekleştirilen panel ve açılış sonrası eski milli futbolcu Nihat Kahveci ile Tuncay Şanlı’nın da oynadığı Şöhretler Maçı ile renklendi. Emre Tilev’in sunuculuğunu yaptığı maçta keyifli dakikalar yaşanırken maç 3-3 berabere bitti.

 

Nihat Kahveci ve Tuncay Şanlı Silifkeli öğrenciler ile bir araya geldi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşucu Stadında gerçekleştirilen Sporun Mutfağındakiler Paneli, Kanal D ve CNN Türk Spor muhabiri, gazeteci Emre Tilev'in moderatörlüğünde yapılırken, panele eski milli futbolculardan Nihat Kahveci ile Tuncay Şanlı ve şampiyon atlet Mikdat Sevler katıldı.

Panelde sporcular kariyerlerindeki başarıları anlatıp, gençlere nasıl iyi sporcu olabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunurken,  eski milli futbolcu Nihat Kahveci,  Türk Milli Takımında oynarken attığı muhteşem golde neler hissettiğini anlattı ve  “ Bu ülke için herkes bir şey yapmaya çalışıyor. Askerlerimiz sınırda veya sınır dışında. Biz de formayı giydiğimizde üzerimizdeki ay yıldız taşıyıp bir şeyler yapmaya çalıştık. 10 yıl sonra hala konuşuluyorsa demek ki Tuncay ile beraber iyi şeyler yapmışız. Gurur verici tabii. O an topa vurdum direğe çarpıp içeri girdi ve gol oldu. Halen seviniyoruz ama direkten dönseydi şu an huzurlarınıza çıkamazdım. İncecik bir çizgi var. Bu çizginin üstüne çıktığınız zaman başarılı oluyorsunuz. İşte o top direkten dönse övgülerin yerini başka bir şeyler alabilirdi. Bu kadar da zor bir mesleğimiz var” ifadelerini kullandı.

Eski milli futbolcu Kahveci ayrıca, futbolcu olmak isteyenlere de öğütler verirken, “Futbolcu olmak sadece 1 buçuk saatlik antrenman diliminde antrenman yapmak değil. Önemli olan antrenman bittikten sonra günün geri kalan 22 saatinde ne yaptığınızdır. Burada kendinize nasıl baktığınızdır. Kendinizi nasıl eğitinizdir. Yediğiniz yemek, dinlenmeniz, uykunuz gibi şeylere dikkat etmeniz gerekir. Yan bütün 24 saatlik dilimde iyi yaşamalısınız ve en önemli olan şey ise iyi insan olmaktır” diye belirtti.

Teknik direktör ve eski milli futbolcu Tuncay Şanlı da Fenerbahçe’deki kariyerinden söz ederek, “Kendinizi hiçbir zaman yeterli görmeyin. O amatör ruhunuzu ve mücadelenizi asla kaybetmeyin. Önce hayal kurun daha sonra o hayalinizin peşinden gitmek için mücadeleye devam edin” dedi.

Son olarak da 110 metre engelli Türkiye rekortmeni ve Gençler Balkan Şampiyonu Miktad Sevler ise spora 6 yıl önce başladığından bahsederek, “Ben spora 6 yıl önce başladım. İlkokuldaydım o zamanlar, şimdi 20 yaşındayım. O zamanlar annem beni spora göndermiyordu bünyem zayıf diye. Ama ben zorla kaça kaça gittim. Beden eğitimi öğretmenim sayesinde başladım. Şimdi önümüzde Berlin’de Avrupa Şampiyonası var. İnşallah onun barajını geçip oraya gideceğiz. Uzun vadeli olarak her sporcunun düşündüğü gibi olimpiyat düşünüyoruz” diyerek, günlük çalışma programını öğrencilere anlattı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36