Toroslar Belediyesi, Doğa Yürüyüşlerini Başlatıyor

'Toroslar'ın Doğal ve Tarihi Güzelliklerini Keşfedecekler"

Toroslar Belediyesi, Doğa Yürüyüşlerini Başlatıyor

'Toroslar'ın Doğal ve Tarihi Güzelliklerini Keşfedecekler"

Toroslar Belediyesi tarafından Tarihi Kızılgeçit Köprüsü'ne gerçekleştirilecek doğa yürüyüşü, her yaştan sporseveri bir araya getirecek. Belediyenin ilk kez düzenleyeceği etkinlik ile Toroslar'ın tarihi ve doğal güzellikleri keşfedilecek.

13 Eylül 2020 pazar günü, 7 kilometrelik güzergahta yapılacak doğa yürüyüşünün başlangıç noktası Yeniköy Mahallesi'nde verilecek. Saat 10.00'da başlayacak etkinliğin bitiş noktası ise Aladağ Mahallesi'nde bulunan Tarihi Kızılgeçit Köprüsü olacak.

Ücretsiz düzenlenecek etkinlik için; Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Kaymakamlığı önü, Toroslar Belediyesi önü ile eski Devlet Hastanesi karşısından 13 Eylül Pazar günü saat 09.00'da servis kaldırılacak.Yürüyüş sırasında Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara kumanya ikramında da bulunulacak. Yürüyüşe katılacakların yürüyüş malzemelerini yanlarında getirmeleri de istendi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında  sosyal mesafeye uyularak gerçekleşecek doğa yürüyüşüne katılmak isteyenler; Toroslar Belediyesi resmi web sitesinin https://www.toroslar-bld.gov.tr/sayfa.php?sayfa=dogayuruyusu linkini tıklayarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar'ın yeşile bürünmüş doğasında yürüyüş yapmak, şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak ve keyifli bir gün geçirmek isteyen herkesi doğa yürüyüşüne beklediklerini söyledi.

Sporun, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Yılmaz; "İlçemizde 7'den 70'e tüm hemşehrilerimizi sağlıklı yaşama yönlendirmek adına sportif faaliyetlere önem veriyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında bazı spor aktivitelerimize ara verdik. Doğa yürüyüşümüzü de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Birçok tarihi ve kültür varlıklarının yer aldığı ilçemizde görülmeye değer nice doğa harikası mekanlar bulunmaktadır. Doğa gezileriyle bu kültürel değerlerimizi ve eşsiz güzellikleri daha çok insanımızın görmesini ve tanımalarını istiyoruz" diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79