Uluslararası Mersin Maratonu’ndan Büyük Başarı

Uluslararası Mersin Maratonu’ndan Büyük Başarı

Uluslararası Mersin Maratonu’ndan Büyük Başarı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Ranking sisteminde 56. sırada yer aldı.

 

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Ranking sistemindeki kriterlere göre dünyada yapılan yaklaşık 5 bin maraton arasında 56. sıraya yerleşmeyi başaran 3. Uluslararası Mersin Maratonu; Varşova, Lizbon, Atina, Los Angeles, Porto, Osaka,  Venedik, Budapeşte, Melburn, Moskova, Köln, Edinburgh ve Manchester gibi şehirleri geride bıraktı.

 

Bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu, IAAF’nin Ranking sisteminde 56. sırada yer alırken, bu yıl 39.’su gerçekleştirilen Avrasya Maratonu ise 22. sıraya yerleşti. Üç yıldır düzenlenen organizasyon, Avrupa’nın beş yıldızlı maratonları arasına girererk, farklı millet, din, dil ve medeniyetlere mensup insanları bir araya getirmeyi başardı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da ifade ettiği gibi, sporun basketi haline getirilmesi amaçlanan kent, hayata geçirilen sportif faaliyetler ile kısa bir süre içerisinde büyük atılım kaydetti. Yola çıktığı ilk yıl 1049, ikinci yıl 28 bin ve üçüncü yıl da 65 bin kişiyi ağırlayan Uluslararası Mersin Maratonu, 2018 yılında ise 100 bin katılımcıyı hedefliyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Türkiye’de en hızlı gelişen maraton olarak ifade ettiği Uluslararası Mersin Maratonu, özellikle de parkurun düz bir mekânda olmasından dolayı derece konusunda da atletlere kolaylık sağlıyor ve gelecekte Türkiye’nin bir numaralı maratonu olmayı amaçlıyor.

 

2017 yılında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ‘Haydi Sende Mersin’e Koş, Mersin’de Koş’ çağrısı ile start alan maratonda 65 bin kişi barış, huzur ve kardeşlik için tek yürek olmuştu. 42 Kilometre 195 Metre, 15 Kilometre, 5 Kilometre Halk Koşusu, Tekerlekli İskemle Yarışı, Çocuk Maratonu, Özel Sporcular Koşusu olmak üzere 6 koşunun start aldığı maratonda, 22 ülkeden toplam 940 atlet ter dökmüştü. Kenyalı, Faslı ve Etiyopyalı atletlerin kendi alanlarında çeşitli rekorlar kırdığı maratonda, Faslı atlet Hassane Ahoucher 2 saat 11 dakika 21 saniyeli derecesi ile birinci olurken, geçen yılın şampiyonu Kenyalı atlet Moses Too ikinci olmuştu.

 

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda verdiği ’Bronz Kategori’nin hedeflendiği maratona, 22 ülkeden elit sporcular katılmıştı. IAAF‘nin tüm dünyada yapılan maratonlar arasındaki sıralamasında kadın+erkek toplamında 56. sırada yer aldı. Uluslararası Mersin Maratonu, Yalnız Erkek Tasnifinde 60’ıncı, Yalnız Bayanlarda ise 98’inci olmayı başardı. Dünya Sıralamasında ise ilk üçü, Londra, Berlin ve Tokyo Maratonları paylaştı.

 

Spor kenti Mersin’de gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu, ‘Mersin’e Koş, Mersin’de Koş’ sloganı ile her yıl katılımcılarını beklemeye devam ediyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79