Tarsus Humus Evi Silifke’de hizmette.
Silifke’de yeni hizmete giren Tarsus Humus Evi sizlerin hizmetinde.

Bu haftaki, “iki kadın bir röportaj” başlıklı söyleşimizin konuğu, kadın olarak ayakta durmanın zorluklarını bilen ve buna rağmen ‘kadının yapamayacağı hiçbir iş yoktur yeter ki istesin’ mantığıyla güçlü bir şekilde mücadelesini sürdürmek için Tarsus’tan gelerek Silifke’de iş yeri açan Nalan Yeter.

Atike Ceylan: Nalan hanım öncelikle yeni işletmeniz hayırlı olsun. Allah hayırlı bol kazanç nasip etsin

Nalan Yeter: Çok teşekkür ederim. Sizlerde işyerimize hoş geldiniz..

Atike Ceylan: ilk sorum tabiki sizi biraz tanıyalım olacak. Ardından yaptığınız iş hakkında bilgi vermeniz ve neden Silifke’yi tercih ettiğiniz yönünde olacak.

 Nalan Yeter:  Tarsusluyum. İki oğlum var. Kendimi bildim bileli hayatımı çalışarak kazanıyorum. Uzun yıllar otellerde ve işletmelerde yöneticilik yaptıktan sonra artık birazda kendi işimi yapmak istedim ve tecrübelerimi kendi işime aktarmak istedim. Silifke’yi çok seviyorum her yıl Susanoğlu’nda yazlığım bulunduğu için tatile geliyordum. Böylelikle bir Silifke sevgisi oluştu. Ayrıca tek neden elbette ki bu değil, bir diğer nedeni ise Silifke’nin vizyonu oldu. Batıya yakınlığı gelişime açık bir ilçe olması cazip geldi. Yenilikleri kabul eden bir ilçe olması nedeniyle yeniliğin burada olması gerektiğini düşündüm. Bu nedenle bir çok kişinin meze olarak tanıdığı fakat aslında bir yemek olan humusu Silifkeliler’e tattırmak istedim. İş yerimizi açalı henüz üç ay olmasına rağmen beklediğimizden daha güzel bir ortam ve daha güzel bir iş imkanı sağladık…

Atike Ceylan… İşletmenizde Size özel ne gibi ürünler var,  hangi üründe iddialısınız?

Nalan Yeter: Biz humusta iddialıyız. İnsanlar humusu yemek olarak tüketmelidir. Bizlerde bu lezzeti sunuyoruz.  Aslında husus lezzetini buraya aktarmakla büyük bir risk almışta olabilirim. Bu riski aldım ama Silifke halkı humusa alıştı.  İşletmemize gelip humus yemek istediklerini söyledikleri zaman bizleri mutlu ediyor. Bunun yanı sıra çıtır tavukta ve özel soslu makarna çeşitlerimizde de iddialıyız. İnsanlar bize neden gelmeli sorunuza ise, sıcak bir ortam, çalışanlarımız kadın, hijyene ve müşteri memnuniyetine oldukça önem veriyoruz olması derim.

Atike Ceylan: Diğer lezzetleriniz nelerdir?

Nalan Yeter: Farklı lezzet denilince akla biz geliriz. Çıtır tavuk, özel soslu makarnalar, soslarda iddialıyız çünkü soslarımızı kendimiz yapıyoruz. Ayrıca dondurmalı kahvede iddialıyız. Bir içen bir daha istiyor.  Bizler sürekli gelişmeye açık bir düşünceye sahibiz.  Gerek menümüzün zenginliği gerekse fiyatları ile dikkat çektiğimizi düşünüyorum.

İş yerimi açarken düşüncem hep yenilik hep yenilik oldu. Acaba yeni ne yapabilirim ve bu düşüncem her geçen gün devam ediyor. Yeni tatlar yeni lezzetlerle siz değerli Silifkelileri buluşturacağız.

Atike Ceylan: O kadar güzel sözler saffettiniz ki sizi dinleyen işini ne kadar çok severek yaptığını anlıyor. Peki özel siparişler alacak mısınız?

Nalan Yeter: Evet. İşimi kesinlikle severek yapıyorum. Üretmek, ürettiklerimi insanlara sunmak hoşuma gidiyor. Çalışmak ve başarmak para kazanmaktan önde geliyor. Evet şuan için özel siparişleri almaya başladık. Özellikle oteller, lokantalar, restaurantlar, özel günlerinde meze siparişi veriyor. Çeşit çeşit mezeler yapıp teslim ediyoruz. En iyiyi nasıl yaparım diye kendimi geliştirmenin tatlı telaşı içindeyim. Önümüzdeki günlerde yeni lezzetlerle yine karşınızda olacağım. Sizlerin aracılığını ile tüm Silifke halkını işletmemize bekleriz.

 Atike Ceylan:  Son olarak bir sorum olacak. Kadın olarak toplumda bir işletme sahibi olarak nelerle karşılaşıyorsunuz?

Nalan Yeter:  Elbette kadın olmanın zorluklarını, Türkiye’nin, Dünya’nın her yerinde Osmanlı çağlarından ve günümüze kadar yaşayan kadınlar kadar bende yaşıyorum. Ama ben bir bireyim, ben bir kadınım, Ayrıca bütün kadınlar gibi ben üstün bir bireyim ve kadın birey olmanın verdiği zorlukları aşarak başarıyorum. Pek çok zorlukla karşılaşıyoruz elbette ama Silifke’de kadın işletmeler çok,  kadın çalışanlar ço,k onların arasına katılmaktan ayrıca onur duyuyorum. Silifke’nin kadınları çok çalışkan. Bende bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çalışacağım, ayaklarım üzerinde duracağım ve başaracağım.

 Atike Ceylan: Bu hafta bizimle samimi bir şekilde gerek işiniz gerekse kadınca sohbetiniz için çok teşekkür ederim.

Nalan Yeter:  Bana böyle bir imkanı sunduğuz için ben size çok teşekkür ederim. Ayrıca Silifke’de çalışan bir kadın gazeteciyle tanışmak  beni ayrıca mutlu etti.

Menümüzde:

Tereyağlı humus, Et köfte-pilav-patates, Çıtır tavuk-pilav patates, Shinitzel ve nugget, Özel soslu tavuk( dürüm) Çin makarnası (noodle) Tereyağlı menemen, Tiramisu, Waffle, Dondurmalı kahve, Mercimek çorbası.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79