1778 Ailenin Yüzünü Güldürdü

1778 Ailenin Yüzünü Güldürdü

1778 Ailenin Yüzünü Güldürdü

 Silifke Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Silifke Şubesi işbirliğinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal Marketten son 6 ay içerisinde 1778 aileye 8950 adet çeşitli gıda ve yardım paketleri dağıtıldı.

Yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için sosyal projelerine önem veren Silifke Belediyesi ve Kızılay Şubesi, gerçekleştirdiği hizmetlerle ilçe halkının beğenisini kazanmaya devam ediyor.

 

‘SİLİFKE YARDIMSEVER BİR KENT YAPISINA SAHİP’

Yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmayı amaç edinen belediyenin 2018 yılında gerçekleştireceği projeler ise merakla bekleniyor.

 

İhtiyaç fazlası, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikteki veya kullanılmamış ayakkabı, çocuk kıyafetleri, gelinlikler ve her yaştan kesime hitap eden giyim eşyalarını sosyal markete kabul ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Burada her vatandaşımızın gönül zenginliği yatıyor. İş adamlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımızın her kesimi bizlere destek veriyor. Halkımızın böyle kalıcı ve anlamlı bir hizmete destek vermeleri heyecanımıza güç verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bulunduğum her ortamda gurur duyduğum bir konudan bahsettim ve yine bahsedeceğim. Silifke sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş, bütünlük içinde yaşama kültürünü en iyi ortaya koyan kentlerden bir tanesi. Bu özelliklerimiz bize gurur veriyor’ dedi.

 

BECEREN, ‘EMEĞİ GEÇEN VE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, “Bu marketimizde para geçmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızın iyiliği ve cömertliği geçiyor. Dili, dini, cinsiyeti, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için değerlidir. Yaptığımız bütün hizmetlerimiz onlar içindir. Elbette bu yardımlarımız yeterli değildir fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu yardımlara ihtiyacı kalmayana kadar da yeterli olmayacaktır.”

 

Ayakkabı, gelinlik, çocuk kıyafetleri ve birçok ürün reyonundan oluşan marketten aynı zamanda ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelere; buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, çekyat, halı, soba, battaniye, masa, sandalye, gıda kolisi gibi yardımlarda devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36