Açıkta çilek hasadı başladı

Mersin’in Silifke İlçesinde açıkta çilek hasadının rekoltesinin artmasıyla birlikte üretici fiyattan endişe etmeye başladığını söyledi.

Açıkta çilek hasadı başladı

Çileğin havaların ısınmasıyla birlikte günlük rekoltesinin yükseldiğini fakat fiyatların daha da aşağı düşmesinden endişe ettiklerini belirten Burunucu Mahalle Muhtarı ve Üretici Ali Şahin, “Günlük 35-40 işçiyle çalışıyoruz. Bugün yaklaşık 2-.2,5  ton ürün toplamayı hedefliyoruz ama fiyatlardan memnun değiliz. Umduğumuzdan aşağı fiyat. İhracat başladı ama 4 liradan alıyorlar kilosunu iç piyasada ise 3.30 liradan alınıyor. İhracatın başlamasıyla birlikte fiyatın dahada artmasını bekliyoruz, yoksa bu şartlarda işimiz zor. Topladığımız çilek işçi parasıyla emeğine gidecek” dedi.

 

Ayrıca yerli işçi sıkıntısı olduğunun da altını çizen Şahin, “Yerli işçi sıkıntımız var bu nedenle Suriyeli işçi çalıştırıyoruz. Yerli işçi kadar iyi toplayamasalar da yinede başka çaremiz yok. Ürüne zarar vermeden çilek toplamasını öğretiyoruz. Baka çaremiz de yok” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36