Aksıfat barajı Lemas çayına gerdanlık olacak. Türkiye’nin milli ekonomisine 98 Milyon lira katkı, 16 bin 428 kişiye istihdam sağlayacak olan Aksıfat Barajı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 62 seviyesine ulaştığı belirtildi.
AKSIFAT BARAJI’NDA FİZİKİ GERÇEKLEŞME % 62’YE ULAŞTI
Aksıfat barajı hakkında görüşlerini bildiren Mersin Bölge Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan; “Aksıfat Barajı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 62’ye ulaştığını” söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşaası süren Aksıfat Barajı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 62 seviyesine ulaştığını belirten Ersin Akdoğan Barajın tamamlanması ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde 82.140 zirai arazinin suya kavuşacağını belirtti.
Aksıfat Barajı’nın Lamas Çayı’nın kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerinde inşa edildiğini belirten Mersin Bölge Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan, “Bu baraj sulamanın yanında enerji maksatlı da kullanılacak. Barajın tamamlanması ve sulama projesinin de devreye alınması ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde 82.140 dekar bereketli zirai arazi suya kavuşacak. Baraj ile ayrıca yılda 8 milyon 100 bin kiloWatt.saat enerji üretilecek. Mersinimizin bereketli topraklarına bereket katacak barajda fiziki gerçekleşme ise yüzde 62 seviyesine ulaştı” diye konuştu.
Temelden
Aksıfat Barajı’nın 98 milyon lira yatırım bedeli ile 2018 yılında tamamlanacağını vurgulayan Ersin Akdoğan, “Yakın bir gelecekte Dünya’daki en önemli sektör, gıda güvenliği ve gıda arzı olacak. Yeter ki, biz sulama projelerimizi, barajlarımızı, göletlerimizi yapalım. Bu baraj ile Silifke ve Erdemli’de çiftçilik yapan vatandaşlarımızın gelirlerinde önemli ölçüde iyileşme sağlanacak. Bu hususta emeği geçen Orman ve Su işleri Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel ve Bölge Müdürlüklerimize emeği geçen herkese üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.