Artı Bir Fark Paraşüt Yapmalarına Engel Olmadı

Down Sendromlu Bireyler Paraşüt Yaptı

Artı Bir Fark Paraşüt Yapmalarına Engel Olmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda down sendromlu genç ve ailesi katıldı.

Emirler Mahallesi Gelincik Tepesi’nde düzenlenen etkinlikte yamaç paraşütü iniş alanında toplanan down sendromlu birçok genç, ilk kez yamaç paraşütü yapma deneyimi yaşadı.

Down sendromlular kendilerini mavi göklere bıraktı

Kendilerini yamaç paraşütü eğitmenleri eşliğinde mavi göklere bırakan down sendromlu çocuklar, yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği sayesinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

Down sendromlu çocukların korkularını aşması ve sosyalleşebilmesi için düzenlenen etkinliğe yaklaşık 275 down sendromlu birey ve aileleri katılırken, etkinlikte yamaç paraşütü yapan down sendromlu çocukların mutluluğu ve heyecanı yüzlerinden okundu.

İlk kez uçuş deneyimi yaşayan çocuklardan bazıları korkarken, bazıları aynı heyecanı tekrar yaşamak için sıraya girdi. Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından düzenlenen uçurtma şöleniyle de down sendromlu çocuklar, aileleri birlikte keyifli dakikalar yaşadı. Kırmızı beyaz uçurtmalarını gökyüzü ile buluşturan down sendromlu çocuklar unutulmaz bir gün yaşarken, aileler de düzenlenen etkinlikten oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Yamaç Paraşütü Pilotu Halil Üstün, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte down sendromlu gençlerimizi gökyüzü ile buluşturuyoruz. Onları uçurarak, sevinçlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklar uçmaya başlamadan önce haliyle korkuyorlar. Biraz heyecanları var ve hatta en son kalkış anında vazgeçmek isteyenler bile olabiliyor. Ama uçtuktan sonra yere indikleri zaman ki duyguları bambaşka. Tekrar uçmak istiyorlar, çok heyecanlılar, çok seviyorlar uçmayı. Biz de elimizden geldiğince onların bu sevincine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

İlk kez yamaç paraşütü yapma heyecanını tadan down sendromlu birey Hüseyin Toprak, “Az önce yamaç paraşütü ile uçtum. Çok heyecanlandım. Bir daha uçmak isterim” şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütü yapacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Abdurrahman Başdaş, “Daha önce hiç yamaç paraşütü ile uçmamıştım. Çok mutluyum şu anda. Uçarken de selfie yapacağım” şeklinde konuştu.

Artık her yıl yamaç paraşütü yapmak istediğini belirte Başak Okatan da, “Şimdi yamaç paraşütü ile uçacağım ve çok mutluyum. Bir daha uçmak istiyorum, her sene uçacağım” diye belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36