Asırlık 'kaşık oyunu' yaşatılıyor

Mersin’in Silifke İlçesinde köylüler asırlık tahta kaşıkla oyun kültürünü, mahalle aralarında yaptıkları eğlencelerle yaşatıyorlar.

Asırlık 'kaşık oyunu' yaşatılıyor

İlçeye bağlı Ovacık Mahalle sakinleri, asırlık tahta kaşıkla oyun kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Silifke’nin 'Keklik', 'Kullar Olam' gibi halk oyunlarını oynayan mahalle sakinleri, düğün, şenlik gibi özel günlerde de kaşıklarını ellerine alıyor ve hünerlerini sergiliyor. Mahalle arasında toplanan Ekrem Akyürek ile kaşık oyunu sergileyen Halil Özen, hem asırlık geleneği yaşattıklarını hem de keyifli anlar yaşadıklarını söyledi. Buldukları her fırsatta kaşıkları ellerine aldıklarını kaydeden Özen, "Yıllardır bu oyunu oynarız. İşten geldiğimizde stres atmak, moral bulmak için oynuyoruz. Genellikle şenlik ya da düğünlerde, bayramlarda böyle eğlenceleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra mahalle aralarında oynuyoruz. Yöremizin oyun havalarını oynuyoruz” dedi.

Habere ait videolar için İnstagram sayfamızı takip edin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36