Avokado üreticisi hırsız nöbetinde

Avokado üreticisi hırsız nöbetinde

Avokado üreticisi hırsız nöbetinde

Mersin’in Silifke ilçesinde avokado üreticisi Sami Bıyıklı elinde tüfeği gece gündüz demeden hırsızlara karşı nöbet tutuyor.

Türkiye’nin önemli avokado üretim merkezlerinden birisi olan Mersin'de, yaşanan hırsızlık olayları üreticilerin bahçelerinde kendi imkanlarıyla önlem almasına neden oluyor.  Hırsızlar, fiyatının yüksek olması nedeniyle avokado bahçelerine girerek, kilolarca avokadoyu toplayıp kaçıyor. Büyük emeklerle yetiştirdikleri avokadoları çalına bazı üreticiler, bahçelerde tüfeklerle nöbet tutmaya başladı. Silifke ilçesinde de avokado üreticisi Sami Bıyıklı elinde tüfeği gece gündüz demeden hırsızlara karşı nöbet tutuyor.

'ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ'

Her yıl hasat zamanı hırsızlık olaylarının arttığını kaydeden Bıyıklı, "Bazı üreticiler tel örgütlerle bahçesini çevirdi  ancak bizim öyle bir imkanımız olmadığı için elimde tüfek  nöbetteyim" dedi.

2 aydır süren hasat boyunca nöbet  tuttuğunun altını çizen Bıyıklı, önlerinde 15 günlük bir zaman kaldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79