Avrupa Hareketlilik Haftası

Süslü kadınlar, bisiklet farkındalığı için pedal çevirdi

Avrupa Hareketlilik Haftası

Her yıl 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Türkiye'nin çeşitli illerinde eş zamanlı olarak 'Süslü kadınlar bisiklet turu' etkinlikleri düzenlendi.

Mersin'de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kadının kamusal alanda daha fazla görünür olmasını sağlamak için, Özgecan Aslan Barış Meydanında toplanarak bisiklet süren kadınlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli de destek verdi.

Kadınları bisiklet sürmeye özendirmek ve vatandaşları bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, süslü kadınlar bisikletlerini toplumsal farkındalık oluşturmak için sürdü.

Özgecan Aslan Barış Meydanından başlayan bisiklet turunda, kadınlar sırasıyla belirlenen güzergahta yer alan duraklara uğradı ve Özgecan Aslan Barış Meydanına geri dönerek turlarını tamamladı.

"Kadınlar sokağa çıkarsa dünya değişir"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığında Kadın Şube Müdürü olarak görev yapan Edibe Sahil, "Bugün burada kadınların sosyal hayata katılımını, bisiklet kullanmasını, çevre duyarlılığını vurgulayacak bir etkinlik yapıyoruz. Süslü kadınlar bisiklet turu 10 yılı aşkın süredir düzenleniyor ve belediyemiz her yıl bunun destekçisi. Burada üretici kadın stantları açıyor ve organizasyona destek oluyoruz. Kadınlarla beraber aynı güzergahta bisiklet sürerek bir farkındalık çalışması yapıyoruz" dedi. Etkinliğin kadın ve çevre ana temalı önemli bir etkinlik olduğunu da vurgulayan Sahil, "Kadınların sokağa çıkması, bisiklet sürmesi, arabalardan uzaklaşıp bisiklete yönelmesi ve çevre duyarlılığını vurgulamak için bu etkinliği yapıyoruz. Çünkü kadınlar sokağa çıkarsa dünya değişir. Biz bunu biliyoruz ve o yüzden bugün buradayız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36