Bahçesinde su arayan çiftçi gaz buldu

Mersin Mut'ta bir çiftçinin su bulmak için bahçesinde yaptırdığı 100 metre derinliğindeki sondajda gaza rastlandı. Gaz, bir işçinin çakmağı ateşlemesiyle yanarken o anlar ise kameraya yansıdı.

Bahçesinde su arayan çiftçi gaz buldu

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kültür Mahallesi'nde bir çiftçi dün bahçesinde su çıkartmak sondaj çalışması yaptırdı. Çalışma yapılırken bir işçinin çakmağı ateşlemesiyle kuyudan çıkan sıvı, alev aldı.

UZMAN EKİP BÖLGEDE İNCELEME YAPACAK

Alevin büyümesi üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye kuyudaki alevleri söndürüp tehlikeye karşı çevre güvenliği aldı. Bölgede, alanında uzman ekiplerin inceleme yapacağı öğrenildi.

"METAN, BÜTAN YA DA PROVAN GAZLARDAN BİR TANESİ OLABİLİR"

Olayla ilgili bilgi veren jeoloji mühendisi Tahir Koldemir, "Mersin'in Mut ilçesinde zaman zaman yapılan sondajlarda bu tarz gazlar çıkıyor. Burada da sondaj atılmış sondajdan bir gaz çıkmış bu gazın ne gaz olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Bizim başımıza gelenler bazen sondajlarda ufak tefek patlamalar oluyordu. Metan, bütan ya da provan gazlardan bir tanesi olabilir. Bunu da Türkiye petrolleri tarafından, gerekli merciler tarafından tespit edilmesi gerekir. Bu bilgede araştırma yapılabilir. Bölgede henüz baki bir araştırma yapılmadı sondajlarında zaman zaman bu tarz gazlar çıkıyor." dedi.

Kaynak: İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36