BAŞKAN YILMAZ İLE ENGELSİZ TOROSLAR

BAŞKAN YILMAZ İLE ENGELSİZ TOROSLAR

BAŞKAN YILMAZ İLE ENGELSİZ TOROSLAR

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi ile birlikte organize ettikleri Engelliler Haftası etkinliğine katıldı.

Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’nde gerçekleştirilen programda, engellilerle birlikte akademi önünde bulunan hobi bahçesinde sebze dikimi gerçekleştiren Başkan Yılmaz, Engellilere Farkındalık Haftası’nda bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Sportif Şenlikler’de dereceye giren engelli sporculara da madalyalarını taktı.

Program öncesinde konuşan Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan ve böylesine önemli bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

“Engelsiz Düşler Köyü Kuracağız”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz konuşmasına, bir toplumun medeniyet seviyesinin dezavantajlı gruplara yaklaşımıyla ortaya çıktığını kaydederek: “Bu açıdan engelli kardeşlerimize verilen her hizmet toplumumuzu daha da yükselten hizmettir. Bu sadece önemli günlerde program yapmakla değil, potansiyeli kapasite haline getirmek, hayata entegre etmek, sosyalleşmeyi, eğitimi, spor faaliyetlerini sağlamakla olur. Biz böyle düşünüp böyle bakıyoruz. İnşallah bu konudaki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

2019-2024 projeleri arasında Engelsiz Düşler Köyü adıyla bir projelerinin olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz: “Seçimden önce 73 proje açıkladık. Bunlardan bir tanesi de Engelsiz Düşler Köyüydü. Bu projemizi gerçekleştireceğiz. Toroslarımızda doğanın içinde, engelli vatandaşlarımız için oluşturacağımız merkezde; eğlence, eğitim ve rehabilitasyon faaliyetleriyle onlar için günlük yaşamda engel olan tüm unsurları ortadan kaldıracağız ve geleceğe daha umutlu bakmalarını sağlayacağız. Fiziksel ve zihinsel engel taşıyan vatandaşlarımıza uygun şekilde tasarlayacağımız Engelsiz Düşler Köyü’nde aynı zamanda sanatsal faaliyetler ve atölye çalışmaları da düzenleyeceğiz. Birlikte engelleri aşacağımız bu proje ile daha iyi yarınlar kuracağız ve bunu da hep beraber açacağız” dedi.

Başkan Yılmaz’ın ardından söz alan MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan’da, Engelliler Haftası’nı kutladı.

Buradaki programın ardından, engellilerle birlikte Toroslar Belediyesi Cumhuriyet Alanı’nda kurulan Luna Park’a giden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çarpışan oto, gondol ve çeşitli oyun gruplarına binerek engellilerle doyasıya eğlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79