BİRANDA KİRALAR YÜKSELDİ

Emlakçılar Odası Başkanı tepki gösterdi: “Vicdanlı olun”

BİRANDA KİRALAR YÜKSELDİ

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Mersin'e yoğun göçü fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiraları arttırdı. Bu yönde çok şikâyet aldıklarını belirten Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, ev sahiplerine "Depremde ölmeyen insanları burada ağır kiralar altında mı öldürmek istiyorsunuz? Biraz vicdanlı olun" diye seslendi.

Depremlerden etkilenen illere yakın bir konumdaki Mersin’de depremzedeler, kendileri için tahsis edilen otel, sosyal tesis ve barınma merkezlerine yerleştiriliyor. Kamu kurumları, belediyeler ve STK'lar tüm imkânlarını depremzedeler için seferber ederken, bazı ev sahipleri ise fırsatçılık yapmaya başladı. Kent merkezindeki Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde bazı ev kiraları 20 bin TL'ye kadar yükseldi. Silifke ve Erdemli ilçelerinde ise ev sahipleri yıllık peşin olarak ilan vermeye başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79