“BÖCEK SENE BOYUNCA DA BİN HEKTARLIK ALANA SALINACAK”

“BÖCEK SENE BOYUNCA DA BİN HEKTARLIK ALANA SALINACAK”

“BÖCEK SENE BOYUNCA DA BİN HEKTARLIK ALANA SALINACAK”

“BİYOLOJİK MÜCADELEDE HEDEFLERİMİZİ AŞTIK”

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ormanlarında zarar veren Çamkese Böceği ile başlattığı biyolojik mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen ekolojik dengeyi bozmayan, biyolojik mücadele tercih ediliyor. 2011 yılından itibaren ise Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde, kimyasal mücadele yapılmıyor.

Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Veysel Önen, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, Emtomolog Mehmet Kaplan, müdür yardımcısı, şefler ve teknik elemanlar ile birlikte laboratuvarda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Akduman; “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda, araziden toplanan yaklaşık 1800 adet çamkese böceği yırtıcısı Calosoma sycophanta ergini Davultepe üretim laboratuvarına getirilerek Şubat ayı sonu itibariyle üretime başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

BÖCEK SENE BOYUNCA DA BİN HEKTARLIK ALANA SALINACAK

Sene boyunca bin hektarlık alana böcek salınacağının vurgusunu yapan Akduman “Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 25 bin adet olarak planlanan Calosoma ergin larvaları çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı Nisan ayı itibariyle başlanmıştır. Yine bu yıl 9 Orman İşletme Müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan çamkese böceğine karşı salınım yapılmasına başlanmıştır. Bugüne kadar 540 hektarlık alana 13 bin 500 adet böcek sene boyunca da bin hektarlık alana salınacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36