Bu meyveyi yiyen  bir daha vazgeçemiyor

Bu meyveyi yiyen  bir daha vazgeçemiyor

Bu meyveyi yiyen  bir daha vazgeçemiyor

Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilmeye başlanan Çin hurması olarak da bilinen hünnap meyvesini yiyen bir daha vaz geçemiyor.

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE

Pazarda rekoltesi az olduğu için yerini alamayan fakat meyveyi bilenlerin her yıl talep gösterdiği hünnap meyvesine her geçen yıl rağbet artıyor.

Son zamanlarda öne çıkan meyve hünnap Silifke İlçesinde yetiştirilmeye başlandı.5 yıl önce İlçede deneme amaçlı ekim yapan ziraat mühendisi Mustafa Levent, aldığı verimden oldukça memnunken, vatandaşa ücretsiz verdiği hünnapa her geçen yıl talebin arttığını söyledi.

Hünnap meyvesinin özellikle de bağırsak sorunu yaşayan vatandaşların daha çok tercih ettiğini belirten üretici   Levent,  “Bu meyveyi Silifke’nin Sökün mahallesinde yetiştirmeye başladık.  5 yıl önce  deneme amaçlı dikimini yapmaya başladığımız bu meyve bazı bahçelerin kenarlarında da mevcut. Fakat bu zamana kadar faydalarının bilinmediği için çok fazla tüketimi yapılmadı. Son günlerde hünnap meyvesi oldukça talep görüyor. Bu nedenle bizlerde deneme amaçlı dikimini yaptık” dedi.

'BOL MİKTARDA VİTAMİN İÇERİYOR'

Hünnapın ham olarak tüketilen bir meyve olduğunu belirten Levent, “Genelde ham olarak tüketimi tercih ediliyor. Olgunlaştığı zaman çok yakından tanıdığımız kuru üzüme görüntü olarak çok benzerliği oluyor. Hünnap, bol miktarda A ve C vitamini içerdiğini kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengin olduğunu uzman hekimler televizyon yayınlarında da söyleniyor. Halkımız artık doğal ürünler tüketme gayreti içinde” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36