Erdemli Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Barınak

Erdemli Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Barınak

Erdemli Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Barınak

Erdemli Belediyesi, sahipsiz ve sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için harekete geçti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda belediye marangozhanesinde hazırlanan kulübüler Kızkalesi’nde belirlenen noktalara yerleştirilecek. Sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını ve onlar için kulübe tasarladıklarını beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, doğal hayatı, sokak hayvanlarımızı koruma ve sahip çıkma noktasında belediye olarak bu tür çalışmalarımız sürecek’’ dedi.

Erdemli Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Kızkalesi’nde sahipsiz ve barınacak yer bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için kulübe yapılması talebinde bulunan vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayan belediye harekete geçti. Vatandaşların talepleri doğrultusunda sokak hayvanlarının daha sıcak bir ortamda barınmalarına imkan verecek kulübelerin belediye marangozhanesinde hazırlandığını ve Kızkalesi’nde talepte bulunan vatandaşların belirlediği noktalara yerleştirileceğini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşlara da çağrıda bulundu. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Başkan Tollu ‘’Hayvanlarımızın aç kalıp üşümemesi ve sahipsiz bırakılmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz marangozhanesinde köpek kulübelerinin yapımı tamamlandı. Kızkalesi’nde belirlenen noktalara dağıtımına başladık. Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda kulübelerimizin dağıtımını gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız daha önce başlattığımız ‘bayat ekmek toplama’ uygulaması ile sokak hayvanlarına sahip çıkmıştı. Şimdi yeni başlattığımız bir çalışma ile sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmayı sürdürerek yeni yuvalarına kavuşturuyoruz.  Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda da belediyemiz marangozhanesinde sokak hayvanları için sıcak bir ortamda barınmalarını sağlayacak kulübeler tasarladık. Vatandaşlarımızın da bu yeni çalışmamızla sokak hayvanlarımıza gereken şefkati göstereceklerine inanıyorum. Doğal hayatı sokak hayvanlarımızı koruma ve sahip çıkma noktasında belediye olarak bu tür çalışmalarımız sürecek’’ diye konuştu.

Daha önce kent genelinde bulunan binaların önünde Erdemli Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında kent merkezinde bina ve site yanına konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanmış ve israfın önüne geçilerek çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına kazandırılarak yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olmuştu.

Kızkalesi Mahallesi’nden Yıldız Aladağ, sokak hayvanlarına barınak yapılması yönünde başlattıkları girişimlerine destek verdiği için Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ‘’Biz sahilde ki köpeklerimizin yaz sezonunda gelen misafirlerimize veya esnaflarımızın rahatsızlık duymaması için 2 dönüm yerimizde misafir etmeyi planlıyoruz. Tamamen doğal olan yerimizde kafes olayı olmadan özgürce dolaşabilecekleri ve içinde sıcakta yüzebilecekleri havuzu olan güzel bir yerimizde barınma imkanı bulacaklar. İnşallah mutlu olacaklar. Belediyemize bize gönderdikleri kulübüler ve destekleri için teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale ise sahildeki köpeklerle ilgili sıkıntıların olduğunu anlatarak, ‘’köpekler yazın sıcakta kışın soğukta kalıyordu. Kumsal alanda yaşamlarını sürdürüyorlardı. Turistleri ve çocukları tedirgin ediyorlardı. Ne yapabiliriz diye düşündük. Duyarlı vatandaşlarımız bize yardımcı oldular. Bizde onların bu duyarlılığına destek verdik.  Doğal bir ortama köpekleri taşıdık. Güzel bir mekan yaptık. Belediye Başkanımıza sokak hayvanlarının barınmaları için durumu ilettik. Belediye tarafından köpeklere kulübe yapıldı. Hem sıcaktan hem soğuktan korumuş olduk. Köpeklere sahip çıkacağız ve doğal ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2 ay önce

Ev ortamında yaşayacak bir ev kedisini sahiplenmek istiyorum

banner36

banner79