GÖKSU IRMAĞI GÖK DEĞİL SİYAH AKIYOR

GÖKSU IRMAĞI GÖK DEĞİL SİYAH AKIYOR

GÖKSU IRMAĞI GÖK DEĞİL SİYAH AKIYOR

Mersin’in Silifke İlçesinde kentin ortasından geçerek denize dökülen Göksu Irmağı siyah akıyor.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

İddiaya göre Mut içesindeki zeytinyağı fabrikalarının siyah suları göksu ırmağına bırakılıyor.

Yaklaşık 1 aydır zaman zaman siyah akan ve son 15 gündür rengin dahada siyahlaşmasının yanı sıra yaydığı kötü koku vatandaşların tepkisine yol açtı.

“Bizim gördüğümüzü yetkililer görmüyor mu” diyerek akan suyun zeytinyağı fabrikalarının atık suyu olduğunu, bu suyun ırmağa karışıp ardından denize kadar döküldüğünü söylediler.

Irmak kenarlarına gelen kısımlarda zaman zaman yoğunlaşan kara su balçık görünümü oluşturuyor. 

Kokudan ve görüntüden rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, “Silifke bu kadar mı sahipsiz, nedir bu bir aydır akıyor.  Bu nedir akan suyu bir biz mi görüyoruz, nedir bunu sadece biz mi görüyoruz. Nerede bu Silifke’nin Sahipleri belediyesi, kaymakamı yok mu. Biz gazeteci denk geldi de derdimizi dile getirebiliyoruz. Lütfen takipçisi ve sesimiz olun. Bu su çevreye doğaya bütün canlılara zarar veren bir durum. Bunu görecek bir yetkili yok mu?” Diye konuştular.

Öte yandan; Göksu Irmağının denize karıştığı güzergâh ise Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan ve dünyanın en önemli kuş göç yolları üzerinde bulunan Göksu Deltası Kuş Cennetinin içinden geçiyor. Irmaktan beslenen sulama kanalları aracılığı ile Göksu Deltası Kuş Cennetinde yaşayan canlılara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Kuş Cennetinde yaklaşık 400’ün üzerinde bitki türü ile 350’in üzerinde kuş türü olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36