Halkın kutsal mekânlarına özel temizlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi cami, cem evi ve kilise temizleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler halkın ibadet mekânlarında temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Halkın kutsal mekânlarına özel temizlik

‘Daha Temiz Mersin’ için yeniliklere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, ibadethaneleri hijyenik olarak temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı 5 kişilik bir ekip ile hizmet veren ‘İbadethane, Temizlik ve Dezenfekte Ekibi’ düzenli aralıklarla Mersin’de bulunan tüm ibadethaneleri temizliyor. Mersin genelinde bulunan tüm camileri, cem evlerini ve kiliseleri düzenli periyotlarla temizleyen ekipler temizlikleri günlük olarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için başlattığı cami, cem evi ve kiliselerde temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, Mersin halkının sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için başlatılan temizlikler her gün sabahın erken saatlerinde başlıyor.

İbadethanelere özel temizlik ekibi kuruldu

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ibadethane, temizlik ve dezenfekte ekibinin merkez ve ilçe ayrımı gözetmeden devam ettirdiği temizlik çalışmaları hummalı bir şekilde devam ederken, vakumlu süpürge, vakumlu halı yıkama makinesi, gül suyu makinesi ve diğer temizlik makinelerinden oluşan temizleme araçları ile ibadet edilen mekanlar daha temiz hale geliyor.

İbadethane, temizlik ve dezenfekte ekibi yapılan planlamayla ibadethaneleri tek tek temizliyor. 5 kişilik bir ekip, ibadethanelerdeki tüm temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor. Vakumlu  süpürge ile temizlenen halılar, otomatik yıkama makinası ile de yıkanıyor ve böylece halılar daha temiz hale geliyor. Ahşap ve seramik gibi yerler de özel temizlik malzemeleri ile silinirken, tespihler de ilaçlarla dezenfekte ediliyor ve son olarak temizlik görevlileri, temizlik işi bittikten sonra ibadethanelerin içerisine ve dört bir yanına saf gül yağı sıkarak mekanları mis kokulu hale getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36