İklim Değişikliği Çağlayı Vurdu

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Akdere Mahallesinde iklim değişikliği badem çağlasını vurdu.

İklim Değişikliği Çağlayı Vurdu

Geçen yıl günlük tonlarca toplanan badem çağlası bu yıl sadece 100 ila 300 kilo arasında hasadı yapıldı.

Türkiye’nin ilk badem çağlası hasadı yapılan Akdere Işıklı Mahallesinde biri kışın ortasında diğeri ise çiçeklerin açtığı günlerde dolunun yağması meyve tutumunu azalttı.

Yıllardır mahallede çağla alımı yapan Mehmet Ali Koptur, ”Geçen yıllara göre  bu yıl hasadımız sönük geçiyor. İki kez dolu oldu köyümüzde ona rağmen fiyatta çok düşük 100 tl den başlamıştı şuan ise 25 liradan alıyoruz. Bu yıl günde 500-600 kilo çağlayı zor geliyor satılmaya, ama geçen yıl sadece öğlene kadar 1 buçuk ton ürün gelirdi satılmaya.  Şuan hem iklim hem fiyat vurdu bizi” dedi.

Üretici Ramazan Keleş ise: “Geçen yl 3 günde bir 150 kilo çağla satıyorduk. Bu yıl daha 30 kilo ancak sattık. Zaten bir hafta sonrada hasadı biter başında ürün yok çünkü. İklim bizi baya bir vurdu.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36