Leylekler tarihi yerleri mesken tuttu

Baharla birlikte Afrika'dan göç eden leylekler, Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi mekânları mesken edindi.

Leylekler tarihi yerleri mesken tuttu

Afrika'da geçirdikleri kış mevsiminin ardından Türkiye topraklarına giren baharın müjdecisi leylekler özellikle Akdeniz sahil kısımlarına gelerek yuvalarını yapmaya başladı.

Mersin'in Silifke İlçesine yuvalarını yapmaya başlayan leylekler, ilçe merkezinde bulunan tarihi Jüpiter Tapınağı'ndaki dikili taşlara yuva yaptılar.

Dikili sütunların tepesine yuva yapan ve kış aylarına kadar buraları kendilerine mesken tutun leylekler vatandaşlarında büyük ilgisini çekiyor.

Göç eden leyleklerin daha önce yuva yaptıkları bölgelere geri geldiklerini söyleyen vatandaşlar, “ bizler yıllardır bu leylekleri bu tarihi yapıda görüyoruz. Her yıl aynı tarihlerde geliyorlar. Bildiğimiz kadarıyla bir aylık bir kuluçka dönemleri oluyor ve sonrasında yavruları da yuvada gözükmeye başlıyor. Anne leylek geceleri, baba leylekse gündüzleri yuvada nöbet tutuyor. Ovadaki arazilerde avlanarak yavrularını ortaklaşa besliyorlar. Ayrıca her yıl aynı yuvaya o aileyi temsil eden leylekler geliyor. Ve aynı yuvada aile nesillerini devam ettiriyorlar” diye konuştular.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79